Danemarca arde „nurcile zombie” care au ieșit din pământ după îngropare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Danemarca a început să ardă trupurile nurcilor care au fost îngropate în masă fiindcă erau contaminate cu Covid-19.

Conform The Sun, în jur de 17 milioane de nurci au fost eutanasiate în Danemarca, acum câteva luni, pentru a opri răspândirea unei noi variante de coronavirus care avea potențial periculos de infectare fiindcă circulase prin populația animală.

După evenimentul de îngropare în masă, lângă orașul Holstebro, au apărut imagini în care se vedea cum trupurile neînsuflețite ale mamiferelor asemănătoare cu vidra au ieșit la suprafață. Presa le-a numit atunci nurci „zombie”. Acum, în jur de 30 de tone de carcase au fost exhumate și au fost amestecate cu gunoiul menajer pentru a fi arse în incineratoarele din zonă. Dacă va fi un experiment de succes, toate nurcile care erau inițial crescute pentru blana lor ar putea fi dezgropate și arse până la jumătatea lunii iulie.

Deșeurile arse în incineratoare oricum conțin animale moarte

                                                       

Un macaragiu care a lucrat la un incinerator de mai mult de zece ani a spus că deșeurile pe care le ard zi de zi pentru electricitate conțin oricum oase și carcase de animale moarte. „Este mereu entuziasmant când are loc un nou eveniment. Nu mi-e frică”, a transmis aceasta, neînfricoșat de „nurcile zombie”.

Președintele sitului, Niels Ulrik Nielsen, spune că mirosul nu diferă oricum. „Ce nu știam de dinainte [de îngropare] erau problemele pe care o să le cauzeze nurcile, însă acum fac parte din operațiunile incineratorului nostru”, a transmis acesta. „Vor deveni sursă de căldură pentru populația generală și electricitate pentru rețea”.

De ce au ieșit la suprafață nurcile?

                                                    

„Se formează gaze în timpul descompunerii, lucru ce poate duce la umflare și, în cel mai rău caz, ajung să iasă din pământ”, a explicat la momentul fenomenului ciudat din noiembrie purtătorul de cuvânt al poliției, Thomas Kristensen.

Danemarca este cel mai mare exportator de blană de nurcă și produce în jur de 17 milioane de blănuri în fiecare an.

VEZI ȘI: Ministrul agriculturii care și-a dat DEMISIA în urma unui ordin ILEGAL de UCIDERE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel