Danemarca a învins Franța în finala mică a europeanului de handbal masculin
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Naţionala Danemarcei și-a luat revanșa în fața Franței, câștigând bronzul la europeanul de handbal masculin.

Echipa națională a Danemarcei a intrat în posesia medaliilor de bronz la EHF Euro 2022, învingând Franța în finala mică a europeanului de handbal masculin. Danezii au câștigat meciul de la Budapesta cu 35-32, după o repriză de prelungiri, la finalul celor 60 de minute, scorul fiind egal,29-29.

Franța trecuse de Danemarca în ultimul meci al grupelor principale, ocupând locul 1 în grupă și trimițând Danemarca în semifinală cu Spania. Danezii au pierdut semifinala și s-au reîntâlnit cu Franța în finala mică, după ce și „cocoșii galici” au fost învinși în penultimul act de Suedia.

Franța a avut în permanență conducerea în prima repriză, având chiar 4 goluri avans. Nordicii au revenit spre final, când s-a intrat la vestiare cu 14-13 pentru „le bleus”.

În partea secundă, meciul s-a echilibrat, danezii având și ei pentru o vreme conducerea. În ultimul minut de joc Franța a egalat la 29-29, iar Danemarca a ratat ultimul atac.

În repriza suplimentară de prelungiri, danezii s-au desprins la 32-29, după care și-au păstrat avantajul până la final, învingând cu 35-32 și răzbunând astfel înfrângerea din grupe. Finala se joacă de la ora 19.30, între Suedia și Spania, transmite Mediafax.

Alte ştiri din sport: U Craiova 1948 învinge la limită FC Argeș. Nicolo Napoli obține prima victorie din noul său mandat

U Craiova 1948 a învins duminică FC Argeș, scor 1-0 (0-0), în etapa cu numărul 23 din Liga 1. Nicolo Napoli a obținut prima victorie din noul său mandat la echipa olteană, prin golul marcat în repriza secundă de belgianul Sidibe.

Oltenii au bifat prima ocazie importantă a partidei, în minutul 4, Baeten șutând peste bara transversală.

Oaspeții au răspuns în minutul 20, când Șerban l-a pus la încercare cu un șut din careu pe portarul Popa, care a intervint oportun.

Baeten a ratat o nouă ocazie în minutul 32, șutul său neprinzând spațiul porții lui Greab, care a avut o intervenție bună în repriza secundă, în minutul 54, la șutul aceluiași Baeten.

Golul care a pecetluit soarta partidei a fost marcat în minutul 60 de Sidibe, care a înscris din care, din fața porții după o învălmășeală în careul advers.

Ultima fază notabilă i-a aparținut lui Compagno, care a șutat din afara careului, puțin pe lângă poartă apărată de Greab.

În clasamentul U Craiova 1948 se află pe locul 14, cu 22 de puncte, iar FC Argeș ocupă locul 8, cu 31 de puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel