România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 06 oct, 18:17
Chirieac, SURPRINS. Dâncu, detaliu INCREDIBIL după alegeri: "Aici, România a făcut un SALT"
Vasile Dâncu FOTO AGERPRES
Vasile Dâncu a oferit câteva date incredibile după alegerile locale, în exclusivitate pentru DC NEWS. Analistul politic Bogdan Chirieac a rămas surprins.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă anul aceasta s-a votat pro sau contra unui candidat, atât în țară, cât și în București, Vasile Dâncu a răspuns, în exclusivitate pentru DC NEWS:

"În general, votul național, oamenii spun că au votat pentru candidați. În anii trecuți se vota mult contra, era aproape 50 - 50%. Acum există o diferență. Sunt în jur de 70% dintre români care spun că au votat pentru un candidat. Adică au avut un candidat sau avut în vedere un candidat. Ce e drept, nu au avut de la început un candidat și asta e o limită a modului în care se face campanie în România. Mesajele candidaților nu au ajuns la toți oamenii.

Aș putea spune că în timpul pre-campaniei și al timpului în care oamenii se informează despre politică, cam 40% dintre cei care merg la vot au un candidat al lor, adică se gândesc la unul. Nu că este preferatul lor! Foarte mulți, 80% nu au un candidat preferat!".

"O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot"

 

Bogdan Chirieac: "80% nu au un candidat preferat?!"

Vasile Dâncu: "Nu au un candidat care să fie candidatul sufletului lor să zicem așa. O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot, un lucru important care ține de cultura politică a modernității. Aici, România a făcut un salt... au votat în funcție de situația respectivă. Au ales fie răul cel mai mic, fie o situație în care unul dintre candidați li s-a părut mai aproape de preferințele lor. În primul rând s-a votat pro, un lucru foarte bun".

Vezi mai multe în video:

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro