Chirieac, SURPRINS. Dâncu, detaliu INCREDIBIL după alegeri: "Aici, România a făcut un SALT"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sociologul Vasile Dâncu (PSD)
Sociologul Vasile Dâncu (PSD)
Vasile Dâncu a oferit câteva date incredibile după alegerile locale, în exclusivitate pentru DC NEWS. Analistul politic Bogdan Chirieac a rămas surprins.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă anul aceasta s-a votat pro sau contra unui candidat, atât în țară, cât și în București, Vasile Dâncu a răspuns, în exclusivitate pentru DC NEWS:

"În general, votul național, oamenii spun că au votat pentru candidați. În anii trecuți se vota mult contra, era aproape 50 - 50%. Acum există o diferență. Sunt în jur de 70% dintre români care spun că au votat pentru un candidat. Adică au avut un candidat sau avut în vedere un candidat. Ce e drept, nu au avut de la început un candidat și asta e o limită a modului în care se face campanie în România. Mesajele candidaților nu au ajuns la toți oamenii.

Aș putea spune că în timpul pre-campaniei și al timpului în care oamenii se informează despre politică, cam 40% dintre cei care merg la vot au un candidat al lor, adică se gândesc la unul. Nu că este preferatul lor! Foarte mulți, 80% nu au un candidat preferat!".

"O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot"

Bogdan Chirieac: "80% nu au un candidat preferat?!"

Vasile Dâncu: "Nu au un candidat care să fie candidatul sufletului lor să zicem așa. O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot, un lucru important care ține de cultura politică a modernității. Aici, România a făcut un salt... au votat în funcție de situația respectivă. Au ales fie răul cel mai mic, fie o situație în care unul dintre candidați li s-a părut mai aproape de preferințele lor. În primul rând s-a votat pro, un lucru foarte bun".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel