Data actualizării:
Data publicării:

Dăncilă, demitere Carmen Dan și Teodor Meleșcanu. Radu Tudor: Iohannis are tot dreptul!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Dăncilă - Iohannis
Dăncilă - Iohannis

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au avut, astăzi, o întâlnire neanunțată. S-a discutat despre nominalizările făcute de premier pentru Justiţie, Fonduri Europene, Românii de Pretutindeni şi pentru poziţia de vicepremier, dar şi despre faptul că preşedintele şi-ar dori plecarea din guvern a lui Carmen Dan şi Teodor Meleșcanu, motivul fiind modul defectuos în care ar fi fost organizate alegerile europarlamentare.

"Nu poţi demite pe cineva fără a analiza cine a greşit", a spus Viorica Dăncilă, pentru Antena 3, după întâlnirea cu președintele.

"Preşedintele are tot dreptul din lume"

"Nu cred că poate fi vorba despre o dorinţă de inhibare a votului, dacă dublezi numărul de secţii de votare. Cred că există o dorinţă de a înţelege că referendumul, din punct de vedere tehnic, a îngreunat procesul de votare fiind vorba de trei buletine de vot. Cred că preşedintele are tot dreptul din lume, ca noi toţi, să se întrebe ce s-a întâmplat la consulatele și ambasadele unde s-a stat 6-8 ore la coadă, de ce în cinci ani nu s-a gasit o soluţie şi care ar trebui să fie măsurile ca aşa ceva să nu se mai întâmple", a spus Radu Tudor la Antena 3.

"Ancheta aia este inutilă"

"Cred că dorința de demitere este o ante-pronunțare. Adică tu vrei întâi să tragi şi apoi să întrebi ce s-a întâmplat. Eu încurajez instituţiile statului să facă o anchetă comună, să vadă care sunt cauzele, să îi întrebe şi pe oamenii ăia din consulate şi ambasade ce probleme au avut, de ce au stat oamenii afară câte 6-7 ore. Care este responsabilitatea serviciului de telecomunicații speciale în această chestiune. Trebuie să răspundă Autoritatea Electorală Permantă. Ministerul Afacerilor Externe nu decide nimic în materie de organizare şi intenţie de vot. Totul este coordonat de Biroul Electoral pentru votul din străinătate. Ori aceste chestiuni, dacă sunt puse în paranteză, înseamnă că ancheta aia este inutilă.

Trebuie să întrebăm toate instituţiile statului, să stea persoanele responsabile la masă, să existe un răspuns raţional şi nu o dorinţă de demitere, înainte de a vedea ce rezultă din această anchetă, iar dacă sunt persoane vinovate trebuie să existe o responsabilitate administrativă şi politică, dar numai după ce vedem rezultatul anchetelor, în niciun caz înainte", a mai spus prezentatorul TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel