Dancilă, bilanț de activitate. Măsuri pentru transportatori și tineri
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că, în decursul celor 6 luni de guvernare, Executivul a luat o serie de măsuri în vederea stimulării economiei naţionale, una dintre acestea fiind reducerea accizelor la motorină pentru transportatori.

Premierul a explicat că  a introdus un capitol distinct pentru măsurile pe care le-a luat Guvernul în vederea stimulării economiei naţionale. "O astfel de măsură importantă este reducerea accizelor la motorină cu 10% pentru transportatori, ceea ce reprezintă un sprijin important pentru comerţ, dar şi pentru transportul de materii prime necesare în activitatea de producţie', a spus Dăncilă, la Palatul Victoria.

Ea a adăugat că o altă măsură o reprezintă programul 'Investeşte în tine', care oferă un sprijin mai ales tinerilor, având drept condiţie esenţială ca beneficiarul să fie încadrat într-un program de studiu sau de formare profesională. 'Din perspectiva beneficiarului, dobânda este zero, pentru că este suportată integral de stat. În plus, accesarea creditelor va fi uşoară şi pentru că statul va garanta 80% din valoarea lor. Astfel, prin acest program se acordă un credit de 40.000 de lei pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani şi un credit de 35.000 de lei pentru cei care au vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani.

Bineînţeles, condiţiile sunt aceleaşi: încadrarea într-un program de studiu sau de formare profesională. Valoarea creditului poate fi suplimentată cu 20.000 de lei pentru tinerii care îşi găsesc un loc de muncă. Acest credit poate fi folosit pentru plata studiilor, cărţilor, participarea la evenimente culturale, ştiinţifice, plata medicamentelor şi a tratamentelor medicale sau stomatologice, echipament sportiv, plata parţială privind achiziţia unei locuinţe, toate acestea pentru persoana care a accesat creditul, dar şi pentru familia sa', a menţionat ea.

Premierul a vorbit şi despre Programul 'Start-up Nation', implementat de Guvern pentru stimularea şi dezvoltarea de noi afaceri, dar şi ca o alternativă oferită tinerilor de a rămâne în ţară pentru a-şi face propria afacere. 'Doar în acest semestru au fost 5.834 de beneficiari, care au încasat fondurile nerambursabile fie direct de la agenţiile regionale, fie sub forma creditelor bancare care vor fi rambursate de către Guvern. Dincolo de beneficiile economice, aş vrea să subliniez impactul social pozitiv: aceste firme aduc un plus de circa 21.000 de noi locuri de muncă în economie', a afirmat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel