Dancă, STUPEFIAT de ce a putut spune Ghinea despre Rareș Bogdan: Acesta este ADEVĂRUL despre PNRR care nu poate fi ascuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Ionel Dancă
foto Facebook Ionel Dancă
Ionel Dancă a reacționat tranșant după ce Cristian Ghinea s-a arătat revoltat că Rareș Bogdan ar fi văzut mai potrivit în postul său un ministru liberal, pe care l-ar fi considerat mai competent pentru realizarea PNRR. 

”Am citit cu stupefactie reacția unui ministru din Guvernul condus de Florin Cîțu la adresa colegului nostru Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, și a fostului ministru Marcel Boloș, pe tema Planului National de Redresare si Reziliență. Sunt absolut siderat de exprimarea vulgară și grobianaă a acestui ministru și astept o reacție fermă din partea prim-ministrului Florin Cîțu. Planul National de Redresare și Reziliență al României este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea României, inclus în Programul de guvernare al Partidului National Liberal, condus de Ludovic Orban, care a fost modificat fără acordul liderilor Coalitiei de guvernare și care întârzie să fie aprobat de Comisia Europeană. Acesta este adevărul care nu poate fi ascuns în spatele unor exprimări vulgare, nepermise la acest nivel.” a scris liberalul Ionel Dancă pe Facebook. 

De unde a început totul

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, conștient că va genera reacții, și-a asumat o declarație benefică pentru Marcel Boloș, dar critică pentru Cristian Ghinea. El a afirmat că ”dacă stăteam drepţi şi negociam drepţi, aici trebuia să fie Marcel Boloş care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene. E o ruşine că nu este în Guvernul Cîţu! Este o ruşine pentru liberali şi pentru România! Şi vă mai spun ceva: dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş. Din ce cauză? Poate vă răspunde unul dintre cei care vin după mine să vorbească aici.” 

Ghinea compară situația cu ”bancul cu impotentul”

Așa cum era de așteptat, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a reacționat:

”Sunt siderat de inocența mimată a lui Rareș Bogdan. Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici. Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliție și mă abțin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înțeles, nici apreciat. Și încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare. Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine. Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos. Mă opresc aici. Am muncit cu toți colegii din guvern, inclusiv din PNL, cu prim-ministrul, enorm în aceste luni. Avem un PNRR echilibrat între prioritățile tuturor partenerilor, acceptat de Comisie. Mai e puțin. Avem de condus o țară. Cer responsabilitate în declarații - sunt multe voci care vor să nu reușim, dar adulții din cameră reușesc să livreze.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel