Dana Chera: Sfidează orice urmă de bun simț. Replica Vioricăi Dăncilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorica Dăncilă a rostit într-o ședință de guvern, de șase ori cuvântul "imunoglobină" în loc de "imunoglobulină" citind din laptop ceea ce avea de spus despre cea mai nouă și mai acută criză din sistemul de sănătătate românesc.

Duminică seară, la Antena 3, premierul a vorbit despre acest subiect în emisiunea Danei Chera. Jurnalista a spus că nu este de acord cu modul unor oameni de a jigni. Cu toate acestea, Dana Chera a precizat că anunțul privind situația despre imunoglobulină ar fi putut fi făcut de Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

"Unele comentarii sfidează orice urmă de bun simț. Nu am să fiu niciodată de acord cu felul acesta de a critica. Cred că poți critica și fără să jignești. O critică argumentată mi se pare aceasta: faptul ca ar fi trebuit să o lăsați pe doamna ministru de la Sănătate să facă respectivul anunț", a spus Dana Chera.

Replica Vioricăi Dăncilă a fost: "Era o problemă foarte importantă pentru România. Premierul demarează procedura de urgență. Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut această greșeală de pronunție. Nu mi s-a părut un lucru grav nici atunci. A greși este omenește".

Problema, rezolvată

"Important este că am rezolvat această problemă şi (...) criticile mi le asum. Nu trebuia să greşesc şi o să fiu mult mai atentă. (...) Cred că toţi acei cetăţeni care aveau această problemă cu imunoglobulina aşteptau un răspuns. Erau panicaţi de faptul că nu mai sunt medicamente, că nu avem o rezolvare pe termen scurt, mediu sau lung. Astăzi pot să le spun că acest lucru s-a rezolvat, vreau să îi mulţumesc ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru intervenţia rapidă", a mai declarat Viorica Dăncilă duminică la Antena 3.

Totodată, şefa Executivului a precizat că a fost supărată că a rostit greşit denumirea acestei substanţe: "Sub presiunea multor lucruri pe care le am de rezolvat mai am şi greşeli. (...) Am fost supărată pe mine că am greşit, mi-am asumat această greşeală (...), nu am toţi termenii din medicină cunoscuţi. Vor mai fi şi alte domenii în care va trebui să iau măsuri şi poate am să mai fac astfel de greşeli, mi le asum, accept critica, consider că e constructivă".

[citeste si]

Viorica Dăncilă a pronunţat în mod repetat imunoglobină, în loc de imunoglobulină, la începutul şedinţei de Guvern, când vorbea despre măsurile pe care le-a luat statul român pentru rezolvarea problemei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel