Dan Zaharescu, ARPIM, dă cărțile pe față: Avem o problemă. E nevoie de măsuri FERME!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dan Zaharescu, preşedintele ARPIM, a avertizat, în cadrul dezbaterii online  "Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizată de DC MEDIA GROUP, că sunt probleme în ceea ce priveşte vaccinarea şi că sunt necesare măsuri ferme. 

"Mă bucur când aud că autorităţile vorbesc de vaccinare ca o soluţie cost eficientă pentru prevenirea bolilor transmisibile. Este absolut evident că pentru situaţia pandemică în care ne aflăm acum, valorificarea la maximum a vaccinurilor disponibile pentru bolile prevenibile este importantă. 

La programul naţional de vaccinare observăm că sunt întârzieri importante, îngrijorătoare, în contextul actual. Este evident că mulţi părinţi au ezitat să meargă cu copiii la vaccinare la medici de familie. Sunt medici de familie care spun că au fost presiuni asupra lor sau au fost rugaţi să meargă acasă la copii să facă vaccinul, lucru care nu este legal şi normal. Asta arată că, din păcate, avem o problemă pe această zonă. Ne-am fi aşteptat să fie o fereastră de oportunitate în ceea ce priveşte vaccinarea, fiind un moment de respiro pentru medici, fiind mai puţin solicitaţi pentru alte tipuri de intervenţii. Ce se întâmplă acum ne dă de gândit. Înţelegem că DSP-urile sunt supraaglomerate cu anchetele epidemiologice şi că distribuirea vaccinurilor este problematică, dar e necesar să fie o continuate a programelor de vaccinare şi de măsuri ferme, pentru a nu avea probleme în perioada următoare.", a declarat Dan Zaharescu, preşedintele ARPIM. 

Mai multe în VIDEO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel