Data publicării:

Dan Voiculescu, mesaj pentru păgubiții Dacia-BRD

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu,  face un apel către cei 37.000 de români care au reușit că câștige în instanță dreptul de a intra în posesia banilor depuși pentru cumpărarea unui autoturism Dacia. Fostul senator anunță că va acorda asistență juridică persoanelor care nu au reușit să-și recupereze banii de la BRD.

 "Se împlinesc în curând cinci ani de când peste 37.000 de români au reușit, după o așteptare de aproape două decenii, să-și recupereze banii care le aparțineau de drept. Bani pe care, altfel, birocrația indolenta i-ar fi facut pierduți.

Este vorba despre acei români care au depus bani la instituția numită CEC și care nu au primit înapoi nici sumele, nici autoturismele.

În urma unei propuneri legislative inițiate în primul meu mandat de senator (concretizata prin Legea nr. 146/2007), fiecare dintre cei peste 37.000 de persoane a primit aproximativ 20.000 de lei - echivalentul sumei existente în conturile active indexate cu indicii prețurilor de consum.

Cei care, însă, în perioada 1990-1992 și-au transferat depozitele de la CEC la BRD, sunt și acum discriminațti, mulți dintre ei aflându-se în pragul unei batraneți nu lipsite de griji. Peste 2.000 de români așteptă să-și primească banii înapoi și să beneficieze de același regim de care s-au bucurat și celelalte 37.000 de persoane. În fond, statul român le-a folosit în egală măsură banii.

Printre cei nedreptățiți, care așteaptă să li se facă dreptate, se află și doamna Eugenia din Brașov, în vârstă de 85 de ani, care în anul 1987 a depus la CEC suma de 70.000 pentru a-și achiziționa o „Dacia 1300”.

Pentru ea și pentru fiecare dintre cele peste 2.000 de persoane se impune, cu maxima prioritate, o reparație echitabilă. Iar aceasta se poate obține numai în fața instanței.

De aceea, în continuarea a ceea ce am inițiat în 2008, voi asigura un avocat care va sprijini gratuit toate persoanele care nu și-au recuperat înca banii depuși la CEC și transferați la BRD. Este corect ca ei să beneficieze de același regim compensatoriu prevăzut de Legea 146/2007.

Persoanele interesate îmi pot trimite un mesaj pe adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 031.425.58.82".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel