Dan Voiculescu, acuzații grave pentru Traian Băsescu. "Am dovezi OFICIALE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu, președintele fondator al Partidului Conservator, a declarat, vineri, că are dovezi oficiale care vor duce la deschiderea dosarului de spălare de bani pe numele lui Traian Băsescu. 

"Am dovezi oficiale, concrete, voi cere redeschiderea cazului de spălare de bani a lui Traian Băsescu. Am hârtia clară de la procuratură că Băsescu a depus bani cash în bancă. Peste 100.000 de euro, cred că mai sunt și alte sume. Au fost depuși în anii trecuți. Dosarul va fi redeschis pentru că a depus bani cu sacoșa în bancă, ceea ce e ilegal în România", a spus Dan Voiculescu. 

"Dosarul a fost închis, dar se va redeschide, așa cum s-a întâmplat și cu dosarul meu. Am primit documente oficiale pe care le voi prezenta. E vorba despre faptul că s-au depus bani cash. Documentul atestă că s-a depus o sumă de bani cash în cont, ceea ce e ilegal", a explicat Dan Voiculescu jurnaliștilor.

Înregistrări Bercea-Băsescu. Probe compromițătoare pentru Traian Băsescu, dispărute

Traian Băsescu a fost cercetat şi într-un dosar pentru spălare de bani, dar care a fost suspendat, după ce a devenit preşedinte. Cauza priveşte tranzacţiile imobiliare cu omul de afaceri Costel Căşuneanu. Astfel, în august 2000, Traian Băsescu a cumpărat un teren în Băneasa, de 3.700 mp, cu 1,4 miliarde de lei vechi. În aceeaşi perioadă, afaceristul a luat, de la acelaşi proprietar, un teren identic pe care a dat de 4 ori mai mult. Peste doi ani, Traian Băsescu i-a vândut terenul cumnatei afaceristului cu 12 miliarde de lei. Însă Secția de urmărire penală a Parchetului general i-a dat NUP lui Băsescu pentru acuzațiile de luare de mita și spălare de bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel