România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 18 feb, 19:00
Dan Pereţianu, răspuns pentru PROPAGANDIȘTI despre banii din sănătate: Acestea sunt cifrele!
Doctorul Dan Pereţianu a comentat afirmaţiile făcute în spaţiul public referitor la faptul că banii din sănătate sunt prost administraţi. 

Doctorul Dan Pereţianu i-a contrazis pe cei care spun că banii din sănătate sunt prost administraţi sau că se fură. Într-un interviu acordat DC News, Dan Pereţianu a subliniat faptul că cea mai mare parte a fondurilor se duc pe salarii, tocmai acesta fiind şi motivul pentru care investiţiile în modernizarea spitalelor întârzie. 

"Mie nu mi se pare că este prost administrat bugetul sănătăţii. Dacă ne uităm că fondurile de administrare pentru fondurile care există în alte părţi sunt între 8 – 10% din banii care intră in sistemele respective. La noi, cheltuielile de administrare sunt de 1%.

Cea mai importantă cheltuială în sănătate este salariul. Salariile ajung între 70 şi 80% din valoare. După aceea sunt medicamentele... Nu ai de unde să furi cine ştie ce. De aia şi arată că sunt paturi cu perne vechi de nu ştiu când, că wc-urile arată prost...", a explicat doctorul Dan Pereţianu.

VIDEO: 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro