Dan Negru și-a făcut TikTok: Acum sunt sigur că analfabetismul funcțional nu e o eroare a școlii, ci un simptom al lumii din jur
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dan Negru
Sursă foto: Facebook Dan Negru
Dan Negru a anunțat că și-a făcut TikTok.

Dan Negru a anunțat pe Facebook faptul că și-a făcut o pagină de TikTok:

„Mi-am făcut TIk Tok și clipurile pe care le-am urcat sar de juma de milion de vizualizări.

Nu cred in cifrele lor dar acum sunt sigur că analfabetismul funcțional (știi să citești dar nu înțelegi ce citești) nu e o eroare a școlii ci un simptom al lumii din jur. Tik Tok și tot social media nu fac nicio legătură între un clip și altul, între o informație și alta. Așa apar analfabeții funcțional care nu știu sa facă nicio legătură între informații! Și așa a apărut cea mai buna cenzură cu miliarde de analfabeți care nu înțeleg nimic din milioanele de informații.

Cea mai bună cenzură nu-ti interzice nimic. Dimpotrivă, îți oferă prea multe. Abundența e cea mai bună cenzură!“, a scris Dan Negru.

CITEȘTE ȘI     -    S-a supărat Dan Negru: Dacă era fotbal, azi era breaking-news național. Nu știm să promovăm decât fotbaliști ratați și meciuri ieftine?

Românii, păcăliți de „chichițele“ din contractele cu băncile. Dan Negru: Școala scoate analfabeți funcționali pentru că societatea are nevoie de ei. Asta e cea mai bună educație financiară

Într-o postare pe Facebook, Dan negru a vorbit despre contractele băncilor care sunt pline de „chichițe“, și îi păcălesc pe români:

„M-am considerat mereu analfabet funcțional in relația cu băncile pentru că nu am știut să le citesc contractele lor pline de chichițe si de asta nu le-am luat creditele.

Azi e mai avantajos dacă ești analfabet total decât analfabet funcțional. Analfabeții funcționali sunt primii păcăliți de chichițele din contracte.

Școala scoate analfabeți funcționali pentru că societatea are nevoie de ei, de cei mulți care dau click pe „sunt de acord” la orice contract. Eu sunt unul din ei și de asta sunt sceptic la click-urile de la finalul contractelor.

Ca să știi ca ești prost trebuie sa te ducă mintea

Alfabetizarea financiară din școli e tot o păcăleală.

La ce folosește? Nu-ți convine un contract după ce-l înțelegi și te duci la altă bancă sau la un alt furnizor și dai de un contract standard la fel. Degeaba!

Contractele standard nu sunt negociabile.

Cea mai bună educație financiară e sa-i învățam pe copii că un sărac dorindu-și puțin devine bogat...“, a scris Dan Negru (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel