Dan Motreanu și Daniel Buda, europarlamentari PNL, mesaj pentru Comisarul european pentru Agricultură: Fermierii români au nevoie de ajutor
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 16 feb 2023, 16:09
WhatsApp
Dan Motreanu și Daniel Buda, europarlamentari PNL, mesaj pentru Comisarul european pentru Agricultură - Fermierii români au nevoie de ajutor.
Dan Motreanu și Daniel Buda, europarlamentari PNL, mesaj pentru Comisarul european pentru Agricultură - Fermierii români au nevoie de ajutor.
Europarlamentarii PNL, Dan Motreanu și Daniel Buda, au participat la dezbatera „Asigurarea disponibilității și a unor prețuri abordabile ale îngrășămintelor”, desfășurată la Parlamentul European.

Fermierii români au nevoie de ajutorul Comisiei Europene, pentru a putea face față situației în care costurile de producție sunt mai mari decât prețul la care își vând recolta. Acesta a fost mesajul transmis comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wjciechowski, de către europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda, în cadrul dezbaterii „Asigurarea disponibilității și a unor prețuri abordabile ale îngrășămintelor”, desfășurate la Parlamentul European.

Cauzele acestei situații sunt creșterea cu aproape 150% a prețului îngrășămintelor și afluxul de cereale ucrainene ieftine, care au inundat piața europeană. Soluția pe termen scurt propusă de europarlamentarii liberali constă în oferirea de către Comisie a unui sprijin financiar țintit către fermierii cu țările de la marginea UE.

Pe termen lung, cei doi au cerut comisarului european să întocmească trei planuri: pentru dezvoltarea producției de îngrășăminte pe teritoriul UE, pentru stimularea îngrășămintelor alternative (organice, natura ori obținute pe bază de energie regenerabilă) și pentru implementarea de tehnici de ameliorare a plantelor în scopul creșterii randamentului culturilor.

Dan Motreanu și Daniel Buda au avertizat că lipsa de reacție a Comisiei poate duce la falimentul generalizat al acestei ramuri economice și la periclitarea securității alimentare a continentului. Săptămâna trecută, cei doi europarlamentari români au trimis președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o scrisoare în care îi semnalau aceste probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?