Data publicării:

Dan Motreanu: Comisia Europeană a rambursat României peste 202 milioane de euro. Care au fost beneficiarii acestor plăți

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Comisia Europeană a rambursat țării noastre 202,7 milioane de euro pentru plățile efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în primul trimestru al acestui an, a transmis prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu.  

„Comisia Europeană a rambursat țării noastre 202,7 milioane de euro pentru plățile efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în primul trimestru al acestui an.

Beneficiarii acestor plăți au fost fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice care au realizat investiții în agricultură și dezvoltare rurală.

Banii europeni rambursați României provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) - 192,6 milioane de euro și din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI) - 10,2 milioane de euro”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Dan Motreanu: Uniunea Europeană are reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu susține, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Uniunea Europeană are de ieri, 12 iunie, reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online.

„Uniunea Europeană are de astăzi reguli mai stricte privind produsele comercializate fizic sau online.

Regulamentului privind siguranța generală a produselor (RGPD) a intrat în vigoare și conține o serie de prevederi noi, pentru a garanta că doar produsele sigure sunt oferite consumatorilor.

  • În evaluarea siguranței produselor sunt introduse elemente-cheie, cum ar fi natura evolutivă a unui produs sau interconectivitatea acestuia.
  • Au fost îmbunătățite condițiile de siguranță a produselor între vânzările online și offline.
  • Au fost introduse cerințe specifice de siguranță a produselor pentru piețele online. În acest fel, consumatorii vor fi protejați împotriva produselor periculoase vândute prin intermediul piețelor online.
  • În cazul produselor nearmonizate importate în UE, a fost extinsă obligația de a exista un operator economic din UE responsabil pentru problemele legate de siguranța produselor.
  • A fost asigurată o retragere eficientă a produselor prin solicitarea de contacte directe cu consumatorii și prin anunțuri standardizate de retragere.
  • Autoritățile naționale vor avea la dispoziție instrumentele necesare, sporindu-le astfel competențele de aplicare a legii.
  • Vânzările online au crescut în mod constant în ultimii 20 de ani. Statisticile Safety Gate, serviciul de alertă al UE pentru produsele periculoase, arată că 31% din alerte vizează produse periculoase vândute online” a anunțat Dan Motreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel