Dan Diaconescu îl caută pe Dan Diaconescu... pe Internet. Îl va înlocui Selly?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video DD Home Cinema
captură video DD Home Cinema
"Anunţ important pentru ţară!" Aşa începe clipul în care Dan Diaconescu anunţă că face casting pentru viitorul... Dan Diaconescu. Acesta spune că are nevoie o "variantă a lui mai tânără", care să-i ducă mesajele şi vorba mai departe. Practic, din moment ce are interdicţie să mai iasă public cu vreun post sau format de televiziune, îşi caută, mai nou, un urmaș.

Dan Diaconescu a stârnit curiozitatea internauţilor din clipa în care a postat pe contul personal de Facebook un anunţ video prin care spune că îşi caută copia la indigo care să-l reprezinte, să vorbească şi să acţioneze în numele lui... public. Cei mai mulţi i-au sugerat jurnalistului să înfiinţeze o nouă televiziune pe numele fiicei sale, Dona. Alţii i l-au sugerat, în rolul de "noul Diaconescu" pe Selly. "Selly de la 5Gang ar avea abilitățile oratorice și circumvoluțiunile necesare pentru a transmite exact ideile tale și, de ce nu, și fata ta!". Replica lui DD a venit imediat: "Răspuns tare!"

Comentariile la clipul de mai sus au curs încontinuu:

- Dan Diaconescu pe care-l ştim cu toţii e unicat, nu poate fi înlocuit cu nimeni.

- Haideți, domnu' Diaconescu, cine oare să vă înlocuiască? Faceţi o televiziune și fiica să vă calce pe urme.

- Trebuia aplicată această idee imediat, dar niciodată nu este prea târziu. Formează un grup de tineri descurcăreți, virali și care au idei pentru salvarea României până când nu este prea târziu! Aştept să urmăresc programul vostru cat de curând, grăbește-te și succes!

- Un Dan ca dumneavoastră nu mai este şi nu va mai fi!

- Cred că trei sferturi dintre români sunt Dan Diaconescu.

- Sunteţi de neînlocuit!

Dan Diaconescu rămâne cu interdicția de a apărea la televizor sau în presă. Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare, în luna noiembrie 2017, ca urmare a deciziei luate de magistraţii Tribunalului Ilfov, care i-au admis cererea de eliberare condiţionată. Cu toate acestea, Dan Diaconescu a rămas cu pedeapsa complementară dispusă în 2015 de Curtea de Apel, când l-a condamnat pe acesta la închisoare. Instanța a decis la acea vreme, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

De ce a fost condamnat la închisoare Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, fondatorul postului de televiziune OTV și al Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Potrivit Gândul, procurorii arătau, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moț, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro. „Amenințarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârșit tranzacții ilicite cu terenuri agricole aparținând cetățenilor comunei, păgubindu-i pe aceștia, că are o avere importantă obținută ilicit și că face trafic de influență pe lângă unii miniștri”, preciza DNA.

Ion Moț, sub presiunea acestor amenințări, i-ar fi dat lui Dorel Pârv suma de 30.000 euro și 42.000 lei, „scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu”. De asemenea, în cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat de mai multe ori, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât și indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruș, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă” difuzată pe același post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro. „Amenințarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromițătoare pentru persoana șantajată, cum ar fi date despre trecutul infracțional al acesteia și afirmații legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent”, potrivit procurorilor DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel