Dan Diaconescu cere demisia lui Victor Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Dan Diaconescu acuză Ministerul Economiei că a încălcat secretul negocierii, iar oferta sa de preluare a combinatului Oltchim a ajuns în presă. DD a anunţat că va depune plângere penală împotriva guvernanţilor.

[caption id="attachment_238528" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Cu 48 de ore înainte de termenul limită pentru semnarea contractului de preluare a Oltchim, câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu, a oferit informaţii despre ce i s-a întâmplat în ultimele zile, în legătură cu negocierile privind procesul de privatizare al combinatului.

Printre altele, el i-a reproşat lui Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), că este rău intenţionat şi a cerut încă o dată demisia premierului Victor Ponta.

„ Eu, până aseară (n.r. - vineri seara) am tăcut, iar domnul premier şi domnul şef al OPSPI au vorbit vrute şi nevrute. Îmi rezerv dreptul de a spune despre domnul Ponta că minte. Ca să particip la licitaţie, trebuia să achit un caiet de sarcini şi apoi să depun o scrisoare de garanţie. Garanţie directă, plata unei sume cash, o sumă care ţi se restituie dacă câştigi licitaţia.

Am intrat în faza finala, am depus nişte plicuri închise. După două zile ne-a chemat domnul Vulpescu, la ora 1 noaptea, de urgenţă, să facem nişte clarificări, ca lipsesc lucruri. La mine, lipsea un CV şi o adeverinţă, cum că nu am datorii la statul român ”, a declarat Dan Diaconescu la România TV. El a menționat că în afară de scrisoarea de garanţie nu i s-a cerut nicio altă dovadă prin care să ateste că ar avea cele 45 de milioane.

„ Când am fost declarat câştigător, nu am fost întrebat dacă am sau nu bani. Iar domnul Ponta declară că eu nu am bani şi că sunt sărac lipit ”, a mai spus Dan Diaconescu.

Mai mult decât atât, DD cere demisia premierului, reproşându-i că Ministerul Economiei a încălcat secretul negocierii, iar ofertele au ajuns în presă. „ Am în faţă o primă probă în baza căreia îmi permit să cer demisia domnului Ponta. Vom face o plângere penală împotriva guvernanţilor. Acest exemplar îmi apartine şi în presă e un alt exemplar. Nu poate fi altul decât cel al Ministerului Economiei, că sunt doar două exemplare (...) E o probă indubitabilă că ministerul l-a dat ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel