Dan Bittman, nemulțumit și după eliminarea măștii de protecție: Veți spune că sunt nebun la cap
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook / Dan Bittman
Foto: Facebook / Dan Bittman
Dan Bittman susține că se bucură de noile măsuri de relaxare, dar că nu este de acord cu faptul că la spectacole au voie doar vaccinații.

Dan Bittman a declarat că ar fi comunicat totuși altfel cu românii, dacă ar fi fost în locul guvernanților. El susține că autoritățile ar fi trebui să pună mai mult accent pe faptul că deși a fost eliminată masca de protecție la exterior, ea trebuie în continuare purtată în anumite zone unde sunt mai mulți oameni.

"Eu nu sunt de acord cu treaba asta (spectacole doar cu vaccinați n.r.). Mie mi se pare discriminare și eu sunt organic în fața discriminării, indiferent de ce fel este ea: de rasă, religie, culoare, credință etc. Însă, e bine că s-a întâmplat. Am văzut pe străzi, e incredibil. Românii cred că își iau porția de libertate din nou, după 31 de ani toată lumea se bucura. Era un exod, toată lumea încerca să ajungă în diverse locații.

Sincer, mă bucur pentru măsurile acestea, deși o să ziceți că nu sunt sănătos la cap, eu aș fi rugat ca recomandare, i-aș fi rugat pe toți cetățenii României să aibă totuși grijă de ei, adică dacă ei consideră că trebuie să poarte în anumite locuri mască să o facă fără rușine. Aș fi vorbit altfel cu românii astfel încât să înțeleagă că tot ceea ce ne dorim este să fim sănătoși, să fim în viață și să ne bucurăm de ea.", a declarat dan Bittman la Realitatea Plus.

Evenimente doar pentru vaccinați

Reamintim că aseară a avut loc primul eveniment cultural permis în spații închise, doar pentru persoanele vaccinate, organizat la Opera Națională București.  Guvernul a decis, prin Hotărârea 27 din 14 mai 2021, organizarea și desfășurarea a patru evenimente test/pilot în domeniul cultural, în limita a maximum 70% din capacitatea spațiului. Pe durata organizării și desfășurării evenimentelor test/pilot în domeniul cultural sunt respectate măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, prevăzute în metodologia aprobată prin ordinul comun al ministrului Culturii și ministrului Sănătății, conform Hotărârii. 

Pentru persoanele nevaccinate activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

VEZI ȘI: Florin Cîțu, în culmea fericirii fără mască: Vă mulțumesc! Eu deja am făcut o plimbare la prima oră până la cafea și a fost WOW

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel