Revocare Nazare. Barna: Cîțu m-a sunat la prima oră. Știam că există o comunicare dificilă între ei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Vicepremierul Dan Barna a declarat că remanierea ministrului Nazare a fost bazată pe lipsa de comunicare dintre acesta și Guvern și că nu poate face o evaluare a activității acestui minister. 

Întrebat de un jurnalist DIGI24 dacă știa de remanierea ministrului Nazare, Dan Barna, vicepremierul și unul dintre liderii unei formațiuni din coaliția aflată la guvernare, a spus că aflase în cursul dimineții de joi, 8 iulie. 

„Azi dimineață la prima oră m-a sunat (n.r. - Florin Cîțu, premierul României) și mi-a spus că îl va retrage pe Ministrul Finanțelor, că îl va remania. Cu o zi și jumătate înainte mi-a zis că i-a solicitat demisia, cum a anunțat de altfel și în conferința de presă”, a declarat Dan Barna la DIGI24. 

”Știam că există o comunicare dificilă între prim-ministru și ministrul Finanțelor, a mai menționat domnul premier în alte întâlniri, mi-a zis că colaborarea nu mai funcționează și că a decis să facă această remaniere. Fiind o nominalizare din portofoliul Partidului Național Liberal, am respectat decizia, nu am avut obiecțiuni”, a mai adăugat Barna. 

Acte normative blocate de lipsa de comunicare

Problema de comunicare s-a mai resimțit pe alocuri în interiorul Guvernului, susține Dan Barna. 

„Au mai fost blocaje ale unor acte normative în Ministerul de Finanțe, unele s-au deblocat, altele din păcate nu, este întotdeauna loc de o colaborare mai bună, mai ales cu Finanțele, care sunt unul dintre ministerele cheie în funcționarea unui guvern și sperăm că următorul ministru al finanțelor, atunci când va fi nominalizat, să asigure o colaborare și o funcționare mai bună a acestui minister. Este ceea ce ne dorim pentru că miza sunt acele reforme despre care am tot vorbit, unele dintre ele sunt dependente direct de activitatea Ministrului de Finanțe”, a mai spus Dan Barna. 

Pe lângă proiectele de combatere a evaziunii fiscale, Dan Barna a fost invitat să enumere și alte inițiative care s-au blocat din cauza comunicării defectuoase. 

„Sunt exemple legate de întârzierea acelor reforme și pe facturare și pe celelalte direcții, dar repet, nu e locul meu să fac evaluarea în acel minister, dintre cele asupra cărora decide Partidul Național Liberal”, a precizat vicepremierul Dan Barna. 

Vezi și: Orban îl laudă pe Nazare, după REVOCARE: ”Cîțu NU a avut acordul”. Lista reușitelor ministrului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel