Dalai-lama renunţă la funcţia de şef al guvernului tibetan în exil
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dalai-Lama
Dalai-Lama

Dalai-lama a anunţat joi că intenţionează să renunţe la funcţia sa de şef al guvernului tibetan în exil, estimând că a sosit timpul să cedeze locul unui nou conducător "ales liber".

"Dorinţa mea de a transmite autoritatea nu are nicio legătură cu o voinţă de a renunţa la responsabilităţi", a declarat Dalai-lama într-un discurs rostit la Dharamsala, în nordul Indiei, unde locuiesc numeroşi tibetani în exil.

"Fac asta pentru binele pe termen lung al tibetanilor şi nu pentru că m-aş simţi descurajat", a adăugat el, citat de Agerpres.

Liderul spiritual al tibetanilor în exil, în vârstă de 75 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a precizat că va cere un amendament care să-i permită să renunţe la atribuţiile sale în cursul viitoarei sesiuni a Parlamentului tibetan din luna martie.

Un purtător de cuvânt al său îi anunţase deja în noiembrie 2010 intenţia de a-şi părăsi funcţia de şef al guvernului tibetan în exil pentru a-şi uşura munca şi a-şi reduce rolul oficial, fără ca totuşi să-şi abandoneze rolul spiritual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel