Dacian Cioloş: Teama de DNA poate veni din lipsa cadrului legislativ
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dacian Cioloş a afirmat, la bilanţul DNA, că Executivul face tot posibilul pentru a recupera prejudiciul din dosarele de corupţie, acesta fiind scopul înfiinţarii agenţiei din cadrul ANAF, care urmează să devină funcţională din luna iunie a anului curent.

"În ultimii 25 de ani, România s-a confruntat cu un fenomen de mare amploare al corupţiei. Acolo unde viaţa politică şi adminsitraţia trebuiau să acţioneze în inters public, am asista la acaparea statului de către persoane corupţie", a spus Dacian Cioloş.

Acesta a mai spus că raportul MCV arată o creştere a sesizărilor pe care populaţia le face, iar încrederea populaţiei în instituţiile statului este redată dacă există un angajament între Parlament - Guvern - Sistemul judiciar.

Primul ministru a precizat că Guvernul pregăteşte lansarea noii strategii anit-corupţie, în condiţiile în care este necesar ca România să aloce în perioada următoare mai multe resurse pentru prevenirea corupţiei şi pentru educaţiei.

[citeste si]

"Trebuie să ne gândim că tinerii vor fi cei care vor înlocui în timp clasa politică şi corpul funcţionarilor publici", a spus acesta, adăugând că acţiunile anti-corupţiei dau rezultate. În plus, Dacian Ciolos a spus că este convins că reforma administraţiei publice va duce la reducerea şi eliminarea unor focare de corupţie.

"Teama de a asuma decizii, de multe ori de frică DNA, cum s-a împămîntenit în ultima perioadă, poate veni din lipsa de claritate sau transparenţă a cadrului legislativ. Cred că teama de DNA nu este determinată de DNA, ci din cauza incapactitatii noastre de a ţine pasul cu progresul DNA", a spus primul ministrul

Acesta a afirmat că se iau măsuri pentru recuperarea prejudiciilor şi că în iunie, Agenţia specială de recuperare a prejudiciilor va fi operaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel