Dacian Cioloş, întrebat dacă a susţinut mai mult fermierii francezi: Ăsta e modul în care am negociat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că nu a susţinut mai mult fermierii francezi când a fost comisar european.

„Din aceste motive subvenţiile pentru Franţa, Italia, Olanda şi aşa mai departe scad de când am făcut eu reforma în politici agricole comune şi tot din aceste motive subvenţiile pentru agricultorii români cresc, faţă de 50 şi ceva de euro la hectar cât am avut la momentul aderării. Şi vreau să amintesc: negocierile la aderare pe capitolul agricultură au fost finalizate de guvernul PSD, deci referinţa de la care pornim pentru subvenţiile agricultorilor europeni a fost negociată de PSD. De acolo am pornit eu când am fost comisar european şi acum ajungem la peste 100 de euro pe hectar şi subvenţiile or să crească în fiecare an', a răspuns Cioloş, întrebat de un jurnalist cum răspunde afirmaţiilor din spaţiul public conform cărora cât a fost comisar european a luptat mai mult pentru fermierii francezi decât pentru cei români.

Liderul PLUS a adăugat: „Ăsta e modul în care am negociat, între ghilimele, în avantajul Franţei şi dezavantajul României. Că luăm bani de la occidentali ca să creştem subvenţiile la români şi la Europa de Est. Dar asta e dezinformarea cu care guvernează PSD-ul şi cu care manipulează oamenii, minţind fără neruşinare şi întotdeauna făcând acuzaţii fără argumente, doar cu poveşti. Deci noi aducem cifre aici. Şi aş vrea ca domnul Daea, domnul Dragnea şi toţi ceilalţi să vină să explice ce au făcut în aceşti ultimi trei ani ca să ajute sectorul pomicol, pentru care au fost şi bani şi condiţii legislative în legislaţia europeană ca să putem să ne facem treaba aici. Dar, nu, pe domnul Dragnea îl interesează ferma de porci a fiului dânsului sau subvenţiile la tomate pentru că dânsul are sere şi produce tomate', a mai declarat Cioloş, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel