Dacia va lansa o mașină electrică. Cât va costa
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dacia Stepway. Foto: Dacia.ro
Dacia Stepway. Foto: Dacia.ro
Modelul electric Renault City K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european, sub marca Dacia, informează automobile-propre.com.

Mașina este disponibilă în prezent în China, în gama Renault. Cu toate acestea, City K-ZE, o versiune electrică a Kwid, a fost confirmată pentru Europa încă din octombrie. În publicația germană AutomobilWoche, directorul de vânzări al grupului Renault a explicat alegerea mărcii. "Reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare pentru noi", spune Olivier Murguet.

Actualele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, așa că modelul K-ZE va purta sigla Dacia. „Dar nu cred că numele va rămâne așa în Europa”, spune Murguet. Vândută în China cu mai puțin de 8.000 de euro, Dacia K-ZE ar trebui să fie disponibilă în jur de 15.000 euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil probabil revizuite și echipare mai bună. În ciuda unui preț semnificativ mai mare decât în China, oferta este foarte scăzută în comparație cu Renault ZOE, facturat la peste 30.000 €, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel