Dacia Spring, rezultate la Testul Elanului. "Caroseria a intrat în balans"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 27 apr, 12:18
WhatsApp
Facebook Dacia
Dacia Spring, modelul electric al companiei, a fost supus Testului Elanului, un test care priveşte agilitatea maşinii în situaţii limită. 

Spring i-a impresionat pe specialiștii care au testat-o la limită. Prima probă a avut loc la o viteză de 74 km/h. “Niciuna dintre roți nu s-a ridicat de pe asfalt”, au remarcat testerii, conform promotor.ro, iar ESC-ul nu a fost deloc intruziv pe parcursul manevrelor.

După o serie de încercări, Dacia Spring a efectuat aceleași manevre de evitare a obstacolului imaginar la 77 km/h. “Este o viteză mare pentru o astfel de mașină. Roțile au rămas pe asfalt, dar cel aflat la volan a trebuit să facă eforturi pentru a contracara supravirarea. În concluzie, mașina a reacționat sigur, pentru că nu a apărut riscul răsturnării. Dar reacțiile nu au fost atât de sigure pe cât ne-am fi așteptat.”

La proba de slalom, mașina a virat corect. “Nu e o mașină agilă, care să poată schimba direcția rapid, dar a permis parcurgerea fluidă a traseului, cu o viteză moderată, în timp ce șoferul a simțit că poate controla situația”, mai spun specialiştii, care adaugă că "caroseria a intrat în balans".

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro