Dacă vrei să slăbești aplică acest truc simplu care te va uimi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dacă vrei să slăbești aplică acest truc simplu care te va uimi. Sursa - pixabay.com
Dacă vrei să slăbești aplică acest truc simplu care te va uimi. Sursa - pixabay.com
Pentru a pierde în greutate, alimentația și activitatea fizica sunt esențiale, dar felul în care mănânci afectează absorbția caloriilor și nu numai.

De fapt, multe persoane, fără să-și dea seama, își consumă mesele în grabă, de multe ori în fața calculatorului sau a televizorului, fără să savureze mâncarea, dar mai ales fără să o mestece bine.

Nutriționiștii recomandă să mesteci încet alimentele, un obicei bun de care uiți adesea și care, printre altele, te poate ajuta să slăbești fără prea mult efort.

Mestecând încet fiecare bucățică, vei mânca cu aproximativ 30% mai puține alimente decât dacă vei mânca repede. Asta pentru că mestecatul încet ar favoriza, printre altele, producerea hormonilor care favorizează senzația de sațietate.

De ce nu trebuie să sari peste micul dejun. Posibilitatea unui accident vascular cerebral, printre riscuri

Într-un experiment recent, au fost incluse 20 de femei care au mâncat câte o farfurie cu paste. Jumătate dintre ele au fost rugate să mestece de 15-20 de ori, în timp ce cealaltă jumătate - de 35 de ori. S-a constatat, astfel, că femeile care au mestecat mai încet s-a săturat mai devreme, ele consumând 342 de calorii față de 468 de calorii consumate de femeile care au mâncat mai repede.

Concluzia este următoarea: senzația de sațietate apare mai repede dacă mesteci mai încet. Prin urmare, vei mânca și mai puțin!

Alimentul banal care îți poate prelungi viaţa cu zece ani. Este folosit des în bucătărie

Persoanele care mănâncă mai încet, mestecă bine alimentele și savurează mai bine mâncarea au mai multe avantaje:

-  au digestia mai bună,

- se bucură cu adevărat de mâncare,

- stresul și anxietatea se reduc,

- se reduc atacurile de foame,

- socializează mai mult.

De ce ar trebui să mănânci varză murată. Beneficii extraordinare pentru sănătate

Acest obicei bun ameliorează unele probleme de sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, precum și previne problemele de reflux gastric. Așa că nu uita  să te bucuri din plin de mâncare și să o mesteci mai încet și mai mult. 

 

Cea mai bună băutură pe care ar trebui să o bei dimineața. Efectele sunt miraculoase

 

Potrivit unui studiu, o cană de apă și bicarbonat de sodiu, băută în fiecare zi, s-ar putea dovedi a fi foarte eficientă în tratarea unor boli autoimune precum artrita reumatoidă. 

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile ingrediente pe care le aveți la îndemână prin casă. Vei fi surprins să descoperi că, pe lângă faptul că este foarte util pentru curățarea casei, excelent pentru arsuri la stomac sau pentru albirea dinților, poate fi eficient în combaterea inflamației poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune.

Acest lucru este confirmat de un studiu al Colegiului Medical din Georgia, conform căruia consumul unei soluții de bicarbonat de sodiu cu apă ar permite splinei și sângelui din rinichi să aibă mai puține celule inflamatorii și mai multe antiinflamatorii. De asemenea, consumul de apă cu bicarbonat de sodiu ar putea reduce șansele de a face artrită reumatoidă și lupus.

Legumele și fructele pe care trebuie să le mănânci cu tot cu coajă

Să vedem împreună detaliile studiului și toate efectele miraculoase al bicarbonatului de sodiu, consumat împreună cu apă în fiecare zi.

Cercetătorii au examinat efectele consumului unei soluții de bicarbonat de sodiu mai întâi asupra șobolanilor și apoi asupra oamenilor, arătând cum ar putea afecta mecanismele de apărare ale sistemului imunitar.

Bicarbonatul de sodiu, ca substanță alcalină, are un pH de peste 7. Prin urmare, dacă este absorbit de organism este capabil, într-o fază inițială, să crească pH-ul gastric, care la rândul său crește cantitatea de acid pentru a-și recăpăta echilibrul.

Când bei apă și bicarbonat,  determini stomacul să producă mai mult acid gastric și, în acest fel, splina este împiedicată să producă un răspuns imunitar anormal, care generează inflamații în organism.

Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi

În special, cercetătorii au observat cum la persoanele care au consumat apă cu bicarbonat celulele inflamatorii au scăzut, în timp ce nivelul celulelor antiinflamatorii a crescut.

Bicarbonatul de sodiu ar determina splina să acționeze ca un filtru  pentru sânge și să stocheze celule albe, pentru a facilita răspunsul imun.

Se recomandă a se consuma o linguriță de bicarbonat de sodiul la o jumătate de litru de apă.  În concluzie, bicarbonatul se dovedește a fi un aliat  pentru sănătatea noastră, producând un stimul antiinflamator eficient în tratarea poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel