Data publicării:

„Dacă nu suferi, nu-ți înveți lecția!” Greșit! Alexandra Șerb explică unde greșesc părinții: Asta este problema!

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce greșeală faci atunci când îți pedepsești copilul.

Mulți dintre noi, avem convingerea că dacă nu suferi, nu-ți înveți lecția și că dacă părinții noștri nu dădeau „milităria jos din pod”, nu ajungeam unde suntem acum. Sunt aceste metode cu adevărat calea corectă pentru a învăța responsabilitatea și consecințele acțiunilor noastre?

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, invitata noastră, coach transformațional pentru părinți Alexandra Șerb, cunoscută și ca „Mamă la pătrat”, a transmis că aceste metode autoritare, de corecție și pedeapsă, pot să distragă copilul de la ceea ce e cu adevărat important în dezvoltarea sa. În loc să învețe consecințele acțiunilor lor, acești copii pot ajunge să se concentreze doar pe evitarea pedepsei sau a bătăii, mai degrabă decât pe înțelegerea valorii și importanța responsabilității.

Aceste metode autoritare, bătaia, pedeapsa și orice fel de metodă de genul acesta, practic distrag copilul de la ceea ce e cu adevărat important. Asta este problema! Noi credem că-l învățăm pe copil consecințele, dar, de fapt, ceea ce facem este să-l distragem de la ceea ce este cu adevărat important ca el să învețe” a spus Alexandra Șerb la Părinți Prezenți, o emisiune marca PărințișiPitici.ro.

Citește în continuare pe PărințișiPitici.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel