Data actualizării:
Data publicării:

Dacă Austria e ”low”, Ungaria e de patru ori ”low”. Nu o spunem noi, o spun datele oficiale, aceleași care dau România ca fiind bine

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Austria a spus ”nu” României în Schengen, iar Ungaria, prin reprezentanții săi, o critică la ea acasă, însă datele oficiale arată clar că cele două state nu au cum să fie un exemplu pentru țara noastră, ba din contră! 

”Uitându-mă pe rating-urile obținute, constat că Austria, la IO6 și IO7, este ”low”, adică e sub noi. IO6 este unitatea de informații financiare și IO7 este autoritatea de aplicare a legii - deci Parchetul General. Dacă noi suntem cu moderat și la unul și la altul, Austria are low la ambele” a precizat vicepreşedintele Oficiului Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Constantin-Ilie Aprodu, pentru DCNews. 

”Ungaria este evaluată de la MoneyVal, același organism ca și noi, și Ungaria are și ea un low, două, trei... patru low-uri?” a spus contrariat vicepreședintele ONPCSB când a citit al patrulea ”low”, fiind surprins chiar în direct de ”calificările” statului vecin. ”Sunt patru scăzute ale Ungariei, foarte rău, unul la aplicarea legii, altul la asigurarea produselor din infracțiuni, probabil că nu au nici evaluarea națională a riscului, din moment ce au low și la 1” a spus Constantin-Ilie Aprodu, precizând că orice sistem care se prezintă rău este un sistem penetrabil. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel