Data actualizării:
Data publicării:

„Dacă ați da timpul înapoi, ați pleca în străinătate?“. Părerile românilor, împărțite: Nu sunt câini cu covrigi în coadă acolo / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
DC News TV
DC News TV
Jurnalista DC News Dana Mihai i-a întrebat pe români ce ar face dacă ar da timpul înapoi, în contextul în care tot mai mulți tineri români aleg să plece în străinătate.

Pe măsură ce tot mai mulți tineri părăsesc România, Dana Mihai, jurnalist DC News, i-a întrebat pe bucureșteni ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi.

„Dacă ați da timpul înapoi, ați mai rămâne în țară, sau ați pleca în străinătate?“, a întrebat Dana Mihai.

„Cum eram eu, nu. Eu am muncit la fabrică și mi-am luat o casă fără să depind de părinți. Astăzi, fata mea depinde de mine. Și-a luat apartament și noi o ajutăm cu bani. Înainte mergeai la munte, la mare, pe când acum nu îți permiți să te duci la Brașov. Te costă 2.000 de lei.“, a spus un bărbat.

„Dar acum ați pleca?“, a insistat Dana Mihai.

„Acum, da! Dacă ai avea până în 40-50 de ani, sigur. Dar să fii bun de muncă. Dacă te duci pentru alte obiceiuri, mai bine stai aici. E important să-ți meargă și mintea. Înainte era de muncă pentru toată lumea, pe când acum a ieșit aparatura asta modernă care înlocuiește omul. Omul trebuie să muncească și să mănânce.“, a mai precizat bărbatul.

O altă femeie intervievată de Dana Mihai a spus „că este foarte bine aici“.

„Nu aș pleca. Înainte a fost mai bine, dar asta este. Am un băiat în străinătate și muncește de vai de capul lui. Nu sunt câini cu covrigi în coadă în străinătate. Mai bine aici. Ne-am făcut rosul aici.“, a spus femeia.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel