Cutremurul din Indonezia s-a soldat cu cel puţin un mort
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Puternicul cutremur submarin produs vineri în largul insulelor indoneziene Sumatra şi Java a ucis cel puţin o persoană şi a provocat evacuarea a peste 1.000 de locuitori din zona de coastă de teama producerii unui tsunami, au anunţat autorităţile indoneziene, transmite sâmbătă Reuters.

Indonezia a emis o avertizare de tsunami la doar câteva minute după seismul de magnitudine 6,8 produs vineri seară. Avertizarea a fost în vigoare timp de 2 ore, perioadă în care oamenii care stau aproape de mare s-au refugiat spre zonele mai înalte din interiorul insulelor.

Seismul a fost resimţit şi în capitala Jakarta, unde numeroşi oameni au ieşit în stradă de teama replicilor.

Conform autorităţilor, o persoană a suferit un atac de cord şi a murit în urma panicii provocate de seism în provincia Banten de pe insula Java. Cel puţin alte patru persoană au fost rănite.

Cutremurul a distrus 34 de case şi a provocat daune minore altor zeci de clădiri.

Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii a identificat epicentrul acestui seism în Oceanul Indian, la aproximativ 227 de kilometri distanţă de oraşul Teluk Betung de pe insula Sumatra.

Indonezia este situată pe aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, o zonă de convergenţă a plăcilor tectonice în care se produc frecvent cutremure. Cel mai devastator seism din istoria recentă s-a produs la 26 decembrie 2004 şi a avut magnitudinea de 9,5 grade, declanşând valuri tsunami uriaşe ce au ucis peste 226.000 de oameni de-a lungul liniei de coastă a Oceanului Indian, dintre care 126.000 de victime de origine indoneziană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel