CUTREMUR în Grecia. Seismul a fost resimțit și în Atena
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
CUTREMUR în Grecia. Seismul a fost resimțit și în Atena / Foto: Pixabay
CUTREMUR în Grecia. Seismul a fost resimțit și în Atena / Foto: Pixabay
Un cutremur semnificativ a avut loc în Grecia, joi. Seismul a fost resimțit și în Atena.

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs joi dimineaţă în apropierea oraşului Teba din centrul Greciei, seismul fiind resimţit în capitala ţării, a anunţat Institutul de Geodinamică din Atena, scrie Vulcano Discovery.

Potrivit Observatorului Național din Atena (NOA), cutremurul a avut loc joi, 2 septembrie 2021, la 8:48, ora locală, la o adâncime mică de 10,3 km. Astfel de cutremure sunt resimțite mai puternic decât cele mai adânci, deoarece sunt mai aproape de suprafață. Amploarea, epicentrul și profunzimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele câteva ore, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele, sau pe măsură ce alte agenții își publică raportul.

Un al doilea raport a fost publicat ulterior de Osvatoriul Kandilli și Institutul de Cercetare a Cutremurelor din Istanbul (KOERI-RETMC), care l-a inclus ca un cutremur cu magnitudinea 4,1. Alte agenții care au raportat același cutremur includ Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) la magnitudinea 4,1 și Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) la magnitudinea 4,4.

Pe baza datelor preliminare seismice, cutremurul nu ar fi trebuit să provoace daune semnificative, dar probabil a fost resimțit de mulți oameni ca o vibrație ușoară în zona epicentrului. Nu au existat informaţii imediate cu privire la pagube materiale. 

INFP: CUTREMUR, 1 septembrie 2021, în Vrancea

Un cutremur de intensitate medie a avut loc ieri, 1 septembrie, în România. Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit mișcarea seismică.

”În ziua de 01.09.2021, la ora 13:32:11 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 145km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 85km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 124km V de Galati, 125km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 181km E de Sibiu, 189km SV de Iasi, 203km N de Ruse”, se arată într-un comunicat oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel