Cutremur într-o destinație turistică preferată de români
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un cutremur s-a produs într-o destinație turistică preferată de români.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit partea de vest a insulei Creta, o destinație preferată de români, transmite Agerpres. 

Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, primele măsurători au arătat că seismul, care a avut loc la ora 7:02 AM (04:02 GMT), a avut epicentrul la circa 18 kilometri sub fundul mării. Cutremurul a lovit la circa 60 de kilometri sud de coasta sudică a insulei, în apropierea micului oraş portuar Palaiochora, precizează DPA.

Ulterior au urmat o serie de seime mai mici în regiune



Acest cutremur mai mare a fost precedat de numeroase seisme mai mici produse în regiune. Agenţia elenă de protecţie civilă nu a precizat iniţial dacă au existat victime sau clădiri avariate şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

"Observăm fenomenul şi nu putem spune încă dacă acesta a fost cutremurul principal', a declarat seismologul Gerasimos Chouliaras pentru radioul public grec ERT.

Potrivit mass media locale, deocamdată nu au fost raportați răniți. Cu toate acestea, mulţi oameni au fost treziţi din somn, fiind speriați de ceea ce se întâmpla. De altfel, cutremurul a fost resimţit în mari părţi din Creta. Precizăm că plăcile africană şi europeană se întâlnesc sub fundul mării la sud de Creta, aceasta cauzând în mod repetat cutremure puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel