Curtea Supremă e ÎMPOTRIVA restricțiilor COVID-19. Amy Barrett, rol DECISIV în decizie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Judecătoarea Amy Barrett, numită de Trump la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, a avut un rol cheie în ultima decizie a instituției privitoare la COVID-19.

Curtea Supremă a SUA l-a blocat, miercuri seară, pe guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, de a impune din nou restricții de prezență în biserici, în zonele afectate puternic de noul coronavirus. Astfel, Curtea Supremă a decis, cu un vot de  5-4, să-i interzică lui Cuomo să-și pună în aplicare „Inițiativa Cluster”  împotriva lăcașelor de cult care au intentat procese și au contestat decizia.

Ordinul a fost, de asemenea, primul în care judecătoarea Amy Coney Barrett a jucat un rol decisiv. Barrett, care a fost cea de-a treia nominalizare a președintelui Trump la Curtea Supremă, s-a alăturat instanței pe 27 octombrie, după ce a câștigat confirmarea Senatului în urma morții judecătorului Ruth Bader Ginsburg.

Inițiativa lui Cuomo a vizat slujbele de rugăciune la unele sinagogi și biserici romano-catolice din Brooklyn și Queens, potrivit Bloomberg. În locurile cele mai afectate, care au fost desemnate drept zone roșii, statul a limitat participarea în biserici la 25% din capacitatea lor sau la maxim 10 persoane. Majoritatea a declarat că restricțiile încalcă libertatea religioasă din primul amendament, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel