Curtea Internațională de Justiție solicită Israelului să oprească ofensiva în Rafah
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ordonat Israelului să oprească ofensiva militară în orașul Rafah, din sudul Gazei.

Instanța supremă a Națiunilor Unite a declarat că situația umanitară din Rafah s-a „deteriorat și mai mult”, adăugând că ceea ce se întâmplă acolo este „dezastruos”, potrivit SkyNews.

Anterior, Africa de Sud a trimis o cerere de urgență către CIJ pentru a ordona Israelului să oprească atacul asupra Rafah.

Președintele CIJ, Nawaf Salam, a declarat: „Statul Israel va opri imediat ofensiva militară și orice altă acțiune în guvernoratul Rafah”.

De asemenea, instanța a ordonat Israelului să deschidă punctul de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza pentru a permite intrarea ajutorului umanitar și a spus că Israelul trebuie să ofere accesul anchetatorilor pe teritoriul asediat și să raporteze despre progresul său în termen de o lună.

Ordinul a fost adoptat de un complet de 15 judecători din întreaga lume, cu un vot de 13-2, la care s-au opus doar judecătorii din Uganda și Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel