Curtea Internaţională de Justiţie îi ordonă Pakistanului să reexamineze condamnarea la moarte a unui indian pentru spionaj
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a ordonat miercuri Pakistanului să "reexamineze" condamnarea la moarte a unui indian pentru spionaj, susţinând că Islamabadul a încălcat Convenţia de la Viena asupra relaţiilor consulare, informează AFP.

CIJ, cu sediul la Haga, a indicat într-un document publicat pe site-ul său că "a concluzionat că Pakistanul este obligat să furnizeze, prin mijloace la alegerea sa, un control şi o reexaminare efective a declaraţiei privind culpabilitatea şi pedeapsa" lui Kulbhushan Sudhir Jadhav, condamnat la moarte de o curte marţială pakistaneză, în aprilie 2017.

Kulbhushan Sudhir Jadhav a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Balucistan. Autorităţile pakistaneze susţin că Jadhav a recunoscut că este spion şi că lucrează pentru serviciile de informaţii indiene. 

New Delhi a negat întotdeauna că Jadhav este spion, acuzând Pakistanul că "l-a răpit din Iran unde el desfăşura activităţi comerciale după ce s-a retras din Marina indiană".

India a sesizat CIJ în mai 2017 pentru a împiedica execuţia. New Delhi acuză de asemenea Islamabadul de "grave încălcări ale Convenţiei de la Viena privind relaţiile consulare". În timpul audierilor la CIJ în februarie, reprezentanţii Indiei au denunţat o "propaganda răutăcioasă" din partea Pakistanului. La rândul său, Islamabadul îl acuză pe Jadhav de activităţi "teroriste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel