Data publicării:

Curtea Europeană avertizează Italia. O uzină siderurgică distruge sănătatea oamenilor

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Uzina siderurgică Ilva din orașul italian Taranto ar trebui închisă dacă reprezintă amenințări grave și semnificative pentru mediu și sănătatea umană, a declarat marți Curtea Europeană de Justiție, potrivit Reuters.

Uzina siderurgică, un angajator major în sudul Italiei, a fost contestată ani la rând din cauza impactului său negativ asupra mediului și sănătății.

"În cazul în care există amenințări grave și semnificative la adresa integrității mediului și sănătății umane, funcționarea instalației trebuie suspendată”, a declarat curtea în hotărârea sa.

Curtea Europeană a tras la răspundere Italia pentru extinderea repetată a operațiunilor uzinei pe baza emisiilor previzibile, afirmând că, dacă emisiile reale depășesc limitele acceptabile, producția ar trebui suspendată.

"Curtea consideră că, contrar celor susținute de Ilva și Guvernul italian, procedura de reconsiderare a permisului nu poate fi limitată la stabilirea valorilor limită pentru substanțele poluante a căror emisie era previzibilă”, se mai arată în hotărâre.

Curtea nu a cerut oprirea uzinei, afirmând că această decizie aparține tribunalului districtual din Milano, cel care a solicitat hotărârea. Măsurile pentru reducerea pericolelor pentru sănătate reprezentate de uzină sunt planificate din 2012, dar termenele de implementare au fost amânate în mod regulat.

De asemenea, CE a subliniat că legătura strânsă dintre protecția mediului și sănătatea umană este un obiectiv esențial al legislației UE. Uzina siderurgică Ilva este una dintre cele mai mari din Europa. Este situată în regiunea sudică Puglia și a început operațiunile în 1965.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel