Curtea de Conturi: "Tomac a cheltuit ilegal banul public" Cum se apără
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
tomac
tomac

Eugen Tomac, numit și "omul președintelui" după ce a primit ștafeta Partidului Mișcarea Populară, susține că ar repeta episodul din 2010-2011. Potrivit Curții de Conturi la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Eugen Tomac a cheltuit, în timpul mandatului său, ilegal banul public. El a dat premii în bani unor membri ai comunității românești, chiar dacă ei urmau să primească doar distincții. În plus, basarabeanul a acordat contracte substanţiale firmelor cu afinităţi faţă de PDL, dar și mai multor societăți din Republica Moldova. 

Președintele PMP susține că "Antena 3 a dat o 'exclusivitate' veche de un an". El susține că "Departamentul pentru românii de pretutindeni a achiziționat cărți pentru românii de pretutindeni, a susținut școala și biserica românească de peste hotare, a adus copii din Basarabia în țară, adică exact ceea ce trebuia să facă Guvernul în relația cu românii noștri din afară".

Eugen Tomac a transmis și un mesaj celor de la Antena 3: "Le spun că dacă aș mai avea ocazia, aș înființa nu numai Radio Chișinău, ci chiar și TVR Chișinău, aș face nu 2 busturi, ci 200 și aș duce milioane, nu mii de cărți în comunitățile românești din afară".

El conchide: "Cei care acționează la comandă nu vor putea înțelege niciodată că mai există o Românie și peste hotare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel