Cursuri gratuite de baby-sitter pentru 2. 000 de românce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
baby
baby

Peste 2.000 de românce fără venituri vor putea urma cursuri gratuite de calificare în meseria de baby-sitter, începând cu primul trimestru din 2012, au anunțat joi reprezentanții fundației Romanian Angel Appeal (RAA).

Programul de calificare și acreditare a femeilor în această ocupație este unul național, fiind desfășurat în parteneriat cu Ministerul Muncii și cu autoritățile locale.

"Din perspectiva Autoritații Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție, a fost făcută o evaluare a nevoilor la nivelul întregii țări. Există un număr mare de copii supuși neglijenței sau nesupravegheați corespunzător. Mai mult, în fiecare an, ne confruntăm cu aceeași problemă a numărului redus de creșe și grădinițe cu program prelungit", spune reprezentantul ANPCA, Manuela Dănescu.

Formarea unui număr mare de bone va permite proaspetelor mămici să revină mai repede la locul de muncă, în condiţiile în care copiii vor putea fi supravegheați de o persoană calificată și bine pregătită, consideră specialiștii.

La cursurile iniţiate de RRA se vor putea înscrie, din noiembrie, femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, care au absolvit opt clase şi nu au un loc de muncă. Dosarele de înscriere vor putea fi depuse la autoritășile locale sau pe site-ul dedicat acestui program, www.scoaladebone.ro.

Cursurile de formare a bonelor vor cuprinde două părți: un teoretică, timp de 120 de ore, și una practică, de 240 de ore, informează newsin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel