Cursa pentru postul de premier al Marii Britanii. Ambii candidaţi vor reguli mai dure pentru migranţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Liz Truss şi Rishi Sunak au rămas în cursa pentru postul de premier al Marii Britanii. Ambii promit că vor impune reguli mai dure pentru migranţi. 

Cei doi candidaţi la funcţia de premier al Marii Britanii, Liz Truss şi Rishi Sunak, au promis să înăsprească controalele asupra migraţiei în Marea Britanie.

Sunak a declarat că va introduce reguli mai dure în cazul solicitanţilor de azil şi va introduce un plafon pentru numărul de refugiaţi.

Truss susţine că va extinde planul de azil al Regatului Unit pentru Rwanda şi va creşte numărul de personal al Forţelor de Frontieră. Peste 14.000 de migranţi au traversat anul acesta Canalul Mânecii către Marea Britanie, cu ambarcaţiuni de mici dimensiuni, scrie Rador. 

Liz Truss, candidată la şefia Partidului Conservator britanic, este împotriva trimiterii de forţe militare în Ucraina

Într-un interviu acordat BBC, Truss a fost întrebată dacă din postura de prim-ministru ar susţine trimiterea de forţe britanice în Ucraina. Ea a răspuns că "facem tot ce putem pentru a susţine Ucraina. Am condus coaliţia internaţională pentru trimiterea de armament, implementăm sancţiunile, însă nu susţin implicarea directă a militarilor din Regatul Unit", notează Agerpres.

Truss şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak s-au calificat miercuri în finala competiţiei interne din Partidul Conservator pentru succesiunea premierului demisionar Boris Johnson. Învingătorul va fi desemnat în 5 septembrie, după un vot prin corespondenţă deschis celor 200.000 de membri ai formaţiunii.

Posibilul succesor al lui Boris Johnson. Hartmann: Toată lumea știe că ea se visează prim-ministru. În anii ’90 spunea că Familia Regală Britanică trebuie să plece

„Lângă Boris Johnson a rămas Liz Truss, celebra marxistă din anii ’90, care spunea că Familia Regală Britanică trebuie să plece, pentru că ea dorește să fie șefa statului. Este înregistrarea, a și apărut pe YouTube (...). Liz Truss, ministrul de Externe, cea care a confundat Voronej și Rostov pe Don cu celebrele Donețk și Lugansk, a refuzat să-și dea demisia din Guvernul Marii Britanii, dar toată lumea știe că ea se visează prim-ministru. E înscrisă în cei 11, nu știm dacă are șanse, dar vom vedea ce se va decide.

Dacă plecarea lui Boris Johnson, dorită de întreg Occidentul, dar și de alte state, a deschis șansa cuiva mai dur ca el sau mai puțin dur în relația conflictului ruso-ucrainean, vom vedea. Lis Truss are o șansă, pentru că nu se știe dacă Washington-ul nu vrea să existe un prim-ministru și mai dur, și mai belicos, și mai doritor de război sau, dacă nu cumva, Washington-ul și Europa s-au înțeles, totuși, să reducă din pretențiile belicoase ale Marii Britanii și această intervenție permanentă în război, pentru a lăsa spațiu măcar pentru dialog“, a spus, la DC News, la emisiunea „Geostrategica“, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

Hartmann spune care e, în opinia sa, motivul real al demisiei lui Boris Johnson: Greșeală fatală

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care este motivul real din spatele plecării lui Boris Johnson din fruntea Guvernului Marii Britanii:

„Plecarea lui Boris Johnson, micul Trump, blondul reactiv și radioactiv de la Londra, cred că a fost dorința tuturor. Greșeala lui fatală și cea care a schimbat puțin jocul și la Londra, și la Washington, și la Paris, și la Berlin, că altfel nu ar mai fi fost atât de singur în acest scandal, apropo, el a mai supraviețuit scandalurilor de acest tip și când era ministru de Externe, și când a fost primar al Londrei, pentru că, din cauza celebrei vizite în contrapartidă, de anulare a eforturilor europene, de la Kiev". CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel