CURS BNR pentru weekend și luni, 23, 24 și 25 septembrie. Ce se întâmplă cu EURO, Dolarul SUA, Francul Elvețian și Lira sterlină. Moneda de refugiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto dcnews.ro
foto dcnews.ro
Iată cotațiile zilei de la BNR, de referință pentru toate tranzacțiile din weekend și de luni.

Euro a fost raportat astăzi la 4,9675 lei, în scădere cu 0,0032 lei. 

Dolarul SUA este în continuă creștere, ajungând la 4,6709 lei, după o majorare cu 0,0071 lei. 

Francul elvețian a scăzut până la 5,1538 lei, cu 0,0028 lei. 

Și lira sterlină a scăzut. Se află la 5,7134 lei, în scădere cu 0,0195 lei. 

Leva bulgărească se află la 2,5398 lei, după un minus cu 0,0017 lei. 

Noua liră turcească a scăzut la 0,1720 lei, după un minus de 0,0005 lei. 

Gramul de aur se află la 289,1272, în creștere cu 0,5425 lei. 

Toate cotațiile de astăzi sunt valabile pentru toate tranzacțiile din weekend și de luni. 

Citatul BNR pentru weekend: 

“Nu aștepta până când totul va fi perfect. Niciodată nu va fi totul perfect. Întotdeauna vor fi provocări, obstacole și condiții imperfecte. Și ce dacă... Începe acum. Cu fiecare pas pe care îl faci vei crește mai puternic, vei fi mai pregătit, mai încrezător în forțele proprii și mai aproape de succes.”

Mark Victor Hansen

Cea mai puternică monedă, conform Inteligenței Artificiale

”Câteva monede sunt adesea recunoscute ca fiind între cele mai puternice din lume:

Dolarul american (USD): Dolarul american este cea mai tranzacționată și influentă monedă din lume. Statele Unite au o economie mare și puternică, iar dolarul este folosit pe scară largă în comerțul internațional.

Euro (EUR): Euro este moneda utilizată de 19 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Zona euro este una dintre cele mai mari economii din lume și euro este a doua cea mai tranzacționată monedă după dolarul american.

Lira sterlină (GBP): Lira sterlină este moneda Marii Britanii și este una dintre cele mai vechi monede din lume. Marea Britanie are o economie puternică, iar lira sterlină este utilizată într-o mare măsură în comerțul internațional.

Yenul japonez (JPY): Yenul japonez este moneda Japoniei, o economie puternică și inovatoare. Yenul este, de asemenea, una dintre cele mai tranzacționate monede din lume.

Francul elvețian (CHF): Francul elvețian este moneda Elveției, o țară cunoscută pentru stabilitatea sa economică și financiară. Francul elvețian este adesea considerat un refugiu sigur în perioade de incertitudine economică.

Este important să rețineți că valoarea unei monede poate fluctua în funcție de mai mulți factori, inclusiv politici guvernamentale, evenimente economice, situații geopolitice și alți factori. De asemenea, puterea unei monede poate fi relativă și depinde de comparație cu alte monede într-un anumit moment” arată ChatGPT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel