Curiozități despre câinii din rasa Amstaff. Sunt căței de familie, foarte protectivi
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 08 feb 2022, 09:03
WhatsApp
Amstaff / captură foto „Neatza cu Răzvan și Dani”
Amstaff / captură foto „Neatza cu Răzvan și Dani”
Claudia Drăgușin, crescător de câini, a vorbit despre cățeii din rasa Amstaff.

În cadrul unei emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, Claudia Drăgușin a vorbit despre câinii din rasa Amstaff. În SUA, câinii din rasa Amstaff sunt cunoscuți ca Nanny Dogs, fiind câini foarte buni pentru familiile cu copii.

Iată ce a spus Claudia Drăgușin: „Este un câine de talie medie. Un pui la trei luni are nevoie de socializare. Să fie vaccinat, să primească mâncare adecvată. Mănâncă de trei ori pe zi, dimineața, la prânz și seara. Trebuie plimbat, dar nu alergat, pentru că, la trei luni, are articulațiile moi. O plimbare ușoară. Trebuie să primească și suplimente. Sunt niște câini foarte energici! Sunt căței de familie, sunt foarte protectivi cu copiii și familiile. Sunt foarte rezistenți la durere. Dacă un bebeluș îi mai ciupește, ei nu se supără niciodată și nu vor reacționa. (...) O plimbare de o oră este de ajuns pentru ei. Cu cât înaintează în vârstă, devin mai leneși.”

 

Curiozități despre Golden Retriever, cea mai iubită rasă de căței. Bune maniere, blândețe, prietenie

 

Tot într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.

Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.

În cadrul emisiunii, s-a precizat că „sunt cei mai îndrăgiți căței, sunt cei mai potriviți pentru familii, în special pentru copii. Sunt lipicioși. Le place să alerge, să înoate. Pot fi folosiți pentru persoanele cu dizabilități, pentru căutare și salvare după cutremure, dar necesită un tratament special de doi, trei ani. Distrug lucruri în casă doar dacă nu li consumă energia. Nu latră mult, ei vor să se joace. Se înțeleg foarte bine cu alte animăluțe.”

De asemenea, s-a precizat că „pot sta și la apartament, îți trebuie doar timp să-l scoți afară, să-l plimbi cel puțin o oră, să-și consume energia. Când ești plecat de acasă, în general dorm. Când sunt mai mari, stau liniștiți. Au nevoie de o hrană premium, au nevoie de suplimente pentru articulații, au nevoie de îngrijirea blăniței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?