Curăță usturoiul cu ușurință: 5 moduri, dezvăluite de bucătari
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță usturoiul cu ușurință, 5 moduri, dezvăluite de bucătari. Sursa - pixabay.com
Curăță usturoiul cu ușurință, 5 moduri, dezvăluite de bucătari. Sursa - pixabay.com
Știi cum poți curăța ușor și rapid usturoiul? Află câteva trucuri interesate și ușoare.   

Adori usturoiul în diferite rețete, dar nu-ți place să-l curăți? Dar există 5 moduri simple pentru a curăța ușor usturoiul.

Metoda 1. Curăță rapid usturoiul cu un cuțit. Pune un cățel de usturoi pe o masă de lucru apasă pe el cu partea netedă a cuțitului. Vei vedea, că după o astfel de presiune, coaja de usturoi se va îndepărta mai ușor. Apropo, usturoiul zdrobit în acest fel poate fi folosit pentru da aromă uleiul într-o tigaie.

Metoda 2. Curăță usturoiul în apă. Înmoaie cățeii de usturoi în apă rece pentru 30 de minute. Coaja de usturoi va absorbi apa și poate fi îndepărtată cu ușurință. Dacă nu ai mult timp la dispoziție, atunci toarnă peste usturoi apă fierbinte și lasă-l așa un minut. Vei vedea, că toată coaja se va desprinde ușor. 

Aceste alimente nu pot fi puse la congelator. Te pot îmbolnăvi când le vei consuma

Metoda 3. Curăță usturoiul cu o cratiță. Bucătarii insistă că, în acest fel, poți curăța rapid o cantitate  mare de usturoi. Se ia o cratiță cu capac și se pun în ea cățeii de usturoi necurățați. Acoperă cratița cu un capac și agit-o energic: coaja ar trebui să se îndepărteze de usturoi îți rămâne doar să alegi cățeii decojiți.

Metoda 4. Curăță usturoiul într-un borcan. Pune cățeii de usturoi într-un borcan și închide-l cu un capac. Procedează la fel ca în cazul metodei cu cratița: agită bine borcanul și vei vedea că toate cojile se vor desprinde mai ușor.

Metoda 5. Curăță usturoiul în cuptorul cu microunde. Pune cățeii de usturoi într-un bol, care trebuie introdus în cuptorul cu microunde, pentru 20 de secunde. Puterea cuptorului cu microunde trebuie să fie setată la maxim. Apoi scoate bolul cu usturoi din cuptorul cu microunde și îndepărtează ușor coaja.

 

Nu aruncați cojile de usturoi! Iată cum le puteți folosi în bucătărie și grădină 

Usturoiul este un ingredient fără de care, practic, niciun fel de mâncare nu se poate face. Îl folosim adesea, adăugându-l cu generozitate în preparate. Dar coaja de usturoi nu ne interesează deloc și o trimitem la gunoi fără regret. Dar facem o greșeală, deoarece coaja de usturoi are o mulțime de aplicații utile. Astăzi vă vom spune de ce trebuie să adunați coaja de usturoi și să nu o  aruncați.


Piure de conopidă: o rețetă foarte ușoară, pe care o poate face și un copil

După ce curățați usturoiul, nu vă lăsați tentați să aruncați cojile. Citiți mai întâi articolul și veți afla cât de utile pot fi. Pentru început, să vorbim despre modul în care cojile pot fi utile în bucătărie. La urma urmei, acestea mai păstrează o aromă persistentă de usturoi.

Cojile de usturoi pot fi adăugate în bulion sau supă. Coaja va da lichidului toată aroma sa, după care poate fi adunată cu o strecurătoare. Puteți face o pungă parfumată. Pentru a acest lucru, luați o pungă mică de pânză, puneți în ea cojile de usturoi, frunze de dafin și alte ierburi uscate, după gust. Punga se leagă strâns și se pune în oala cu mâncare. După ce mâncarea este gata, scoateți punga. Aroma bulionului va fi uimitoare și nu veți găsi nicio frunză în lichid.

Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos

Nici brutarii nu arunca cojile de usturoi. Le usucă în cuptor, le macină până ajung o pudră, apoi le adaugă în aluat. Acest condiment va da pâinii o aromă incredibilă.

Multe feluri de mâncare sunt preparate folosind usturoi necurățat, deoarece și coaja are o aromă bogată. Când coaceți legume, doar tăiați vârful usturoiului, fără a-l curăța de coajă, stropiți-l cu ulei de măsline și puneți-l în tavă. Usturoiul copt poate fi folosit ca ingredient pentru sos. Și pilaful adevărat se pregătește după o schemă similară.

Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară

Toată lumea știe că usturoiul are proprietăți antibacteriene. Prin urmare, este util nu doar să-l  mâncați, ci și să-l folosiți ca protecție pentru plante. De exemplu, puteți prepara o infuzie din coji de usturoi. Cojile se pun la înmuiat, timp de 5 zile, în apă caldă. Apoi strecoară decoctul și  pulverizează plantele de interior. Acest decoct va proteja plantele de afide și acarieni.

O infuzie similară poate fi folosită ca remediu pentru gândacul de Colorado. Puteți înmuia cojile de usturoi în apă peste noapte și pulveriza plantele dimineața. Gândacul de cartofi de Colorado va sta departe de recolta de cartofi.

Dacă depozitați legume în casă, le puteți proteja cu ajutorul cojilor. Doar puneți lângă legume coji uscate de usturoi. Acest lucru le va proteja de putrezire și le va prelungi durata de valabilitate. 

Credem că v-am convins că nu trebuie să aruncați cojile de usturoi. La urma urmei, sunt utile nu doar pentru gătit, ci și pentru grădină. Sperăm că toate aceste metode vă vor ajuta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel