Curăță rapid nucile de coajă cu această metodă interesantă: ai de făcut un singur lucru pentru a ajunge la miez
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță rapid nucile de coajă cu această metodă interesantă - ai de făcut un singur lucru pentru a ajunge la miez. Sursa - Pexels
Curăță rapid nucile de coajă cu această metodă interesantă - ai de făcut un singur lucru pentru a ajunge la miez. Sursa - Pexels
Nucile sunt o sursă importantă de multe substanțe utile. Consumul lor are un efect benefic asupra creierului.  

Nucile sunt folosite și la prepararea multor bucate: de la salate picante la deserturi delicioase. Cu toate acestea, principala problemă a nucilor este coaja, care este extrem de greu de spart pentru a ajunge la miezul savuros.

Scapă de grăsimea din bucătărie în 5 minute: două trucuri eficiente, care sunt pe placul gospodinelor

Doar gospodinele cu experiență știu că problema poate fi rezolvată raid și simplu. Tot ce ai nevoie este o saramură. Pentru a pregăti un astfel de lichid, trebuie doar să dizolvați două linguri de sare într-un litru de apă. După aceea, trebuie să puneți nucile în recipient pentru cel puțin o jumătate de oră.

Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară

După această procedură, nucile trebuie scoase din saramură și șterse cu o cârpă uscată. Acum nuca poate fi despicată cu ușurință cu un cuțit obișnuit. Miezul nu va fi afectat. 

 

BONUS. Nu mai aruncați coaja de măr: iată cum o puteți utiliza în bucătărie pentru a curăța oalele

 

Dacă preparați rulouri de primăvară cu sos de mere, cu siguranță  rămâne un munte de coji de mere.

De altfel, în mai multe rețete se folosesc merele fără coajă. Trebuie să știți că nu trebuie să aruncați la gunoi coaja rămasă de la mere. Puțini oameni știu că un astfel de produs poate fi folosit în bucătărie pentru curățenie.

Da, ați auzit bine: cu cojile de mere puteți curăța oalele de placa întunecată, care acoperă perții și fundul.

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Pentru acest lucru, puneți cojile rămase de la mere în oala murdară, umpleți-o cu apă, astfel încât lichidul să acopere toate zonele contaminate și puneți-o pe foc. Apa în care se ați pus cojile de măr trebuie să fiarbă.

După aceea, lichidul trebuie scurs, iar cojile de mere pot fi, în sfârșit, trimise la gunoi. Oala va fi curată și trebuie doar clătită cu apă curată.

BONUS. Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor 

 

Știi că poți curăța vasele fără să folosești detergent lichid? 

Multe persoane refuză să folosească detergenții chimici din cauza daunelor aduse mediului și organismului. Vasele pot fi spălate și fără detergent, care poate fi înlocuit cu câteva produse naturale.

Bicarbonat de sodiu. Un produs ideal, care curăță rapid chiar și murdăria veche. Cu el, puteți spăla farfurii, tigăi, tacâmuri, chiar și aragazul. Ca rezultat, veți obține nu numai vase curate, ci și strălucitoare.

Acid de lămâie. Este folosit, în principal, pentru a scăpa de calcar: două linguri de acid de lămâie la un litru de apă sunt suficiente pentru a curăța ibricul. Puteți folosi acid citric și pentru curățarea tacâmurilor.

Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc dezvăluit de bucătari

Oţet. Este un produs indispensabil arunci când trebuie să îndepărtați grăsimea veche sau stratul de grăsime de pe ustensilele de bucătărie. Adăugați 1-2 lingurițe de oțet în apă fierbinte și spălați cratițele și ustensile, care vor fi ca noi.

Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute

Săpun de rufe. O alternativă excelentă la orice detergent de vase este săpunul de rufe. Dizolvați săpunul în apă sau faceți spuma cu un burete: produsul va curăța vasele de resturile alimentare și le va dezinfecta.

Pudră de muştar. Elimină rapid grăsimea, chiar și pe cea veche. Se pune puțin muștar pe vase, se lasă 5-10 minute, apoi se freacă cu un burete: toate urmele de murdărie vor fi eliminate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel