Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură: toate reziduurile vor fi eliminate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură - toate reziduurile vor fi eliminate. Sursa - Pexels
Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură - toate reziduurile vor fi eliminate. Sursa - Pexels
În bucătărie, gospodinele au multe ustensii de bază, printre care și răzătoarea. Dacă nu reușești niciodată să o cureți temeinic, este pentru că nu cunoști această metodă infailibilă .

De obicei, folosim răzătoarea pentru brânză și cașcaval, dar este foarte utilă pentru multe alte ingrediente, fie ca este vorba de fructe, legume, chiar și pentru usturoi și ceapă. Dacă nu reușiți niciodată să curățați bine răzătoarea, este pentru că nu cunoașteți această metodă.

Poți curăța răzătoarea și toate reziduurile vor fi eliminate. Răzătoarea ta va fi ca nouă cu  această metodă sigură.

Transformă piureul de cartofi în ceva incredibil de delicios: trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență

După cum bine știm, problema răzătoarei sunt reziduurile alimentare, care se blochează între dinți și care sunt un adevărat coșmar. Bureții se rup dacă frecăm lamele răzătoarei, așa că trebuie să găsim o alternativă eficientă și care să ne scutească de mult efort.  

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!  

Tot ceea ce ai nevoie este un simplu bol cu ​​apă fierbinte și o jumătate de lămâie. Mai întâi scufundă  răzătoarea în apă fierbinte și las-o așa zece minute. Astfel alimentele incrustate vor începe sa se înmoaie și va fi mai ușor să o spălați.

Acum scoateți răzătoarea din apă și folosiți jumătatea de lămâie în loc de burete. Pe lângă dezinfectarea și eliminarea mirosurilor, lămâia va îndepărta bucățile de mâncare rămase încrustate. Mai rămâne doar să o spălați cu puțin detergent de vase, apoi să o clătiți. Răzătoarea va fi ca nouă.

 

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor

 

Răzătoarea este un obiect foarte util în bucătărie, cu ajutorul căreia putem găti o mulțime de preparate populare. Cu toate acestea, adesea gospodinele descoperă că, din cauza utilizării regulate, răzătoarea s-a tocit. 

Prin urmare, multe persoane cumpără  o răzătoare nouă în locul celei tocite. Dar acest lucru este o risipă, deoarece răzătoarea poate fi ușor readus la viață.


Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lacoză și gluten

Există o metodă incredibil de simplă care va plăcea multora. Probabil că ai în casă căni de ceramică, în care fundul nu este șlefuit.  Trebuie să frecați fundul ceștii de răzătoare ca și cum ați încerca să o radeți.

Procedura trebuie repetată pe toate părțile răzătoarei. Cu o singură procedură, puteți transforma un obiect vechi în unul nou.  Dacă nu găsiți o cană potrivită în bucătărie, o puteți înlocui oricând cu șmirghel.

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

Rulați hârtia de șmirghel de câteva ori pe fiecare parte și răzătoarea va fi din nou ascuțită. Procedura poate fi efectuată, în mod regulat. Și uite ața, viața ustensilelor de bucătărie poate fi prelungită. 

 

BONUS. Prosoape moi și catifelate: doar dizolvă 100 grame din acest produs într-un litru de apă, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte 

 

Cel puțin zilnic, înlocuim prosopul din baie cu unul nou.  Cel folosit ajunge în coșul de rufe murdare. Pe termen lung, de la spălarea zilnică, prosoapele noastre devin aspre la atingere.

Dar, cu ajutorul unui produs din cămară, putem face ca prosoapele noastre să fie din nou moi și plăcute la atingere.

Un remediu natural, folosirea și la curățarea casei, ne vine în ajutor. Așa că vei avea cele mai moi și catifelate prosoape.

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Trebuie să dizolvi 100 grame din acest ingredient într-un litru de apă și prosoapele tale vor fi moi. 

Soluția nu este balsamul obișnuit care, pe termen lung, ajunge de fapt să deterioreze țesăturile. Mai degrabă, vom folosi un remediu foarte simplu al bunicii. De ce ingredient avem nevoie? Acesta este acidul citric. Doar trebuie să înmuiați prosoapele într-o soluție cu acid citric și apă.


Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum

În acest scop, vor fi suficiente 100 g de acid citric dizolvat în 1 litru de apă. Se amestecă cele două substanțe și  se înmoaie prosoapele,  care se lasă la macerat aproximativ 30 de minute. După ce timpul a expirat, doar stoarceți ușor prosoapele și spălați-le clasic în mașina de spălat. Rezultatul final te va lăsa fără cuvinte. Prosoapele tale vor fi curate, parfumate și super moi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel