"Cuptorul cu microunde - cutia MORȚII". Dr. Mihail Pautov: De ce o mai folosim? - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Cuptorul cu microunde - cutia MORȚII". Dr. Mihail Pautov: De ce o mai folosim?  / Foto: Pixabay, de cottonbro
"Cuptorul cu microunde - cutia MORȚII". Dr. Mihail Pautov: De ce o mai folosim? / Foto: Pixabay, de cottonbro
Medicul Mihail Pautov a vorbit despre radiațiile emanate de cuptorul cu microunde.

Medicul Mihail Pautov a abordat în cadrul emisiunii MediCOOL de la Antena 1 subiectul radiațiilor ce provin de la cuptorul cu microunde. Se pare că acestea nu sunt atât de toxice pe cât cred oamenii.

Mihail Pautov: Cutia morții. De ce o mai folosim?

"Cutia morții. De ce o mai folosim? De ce este comercializată? De ce ne mai lasă Guvernul să folosim această cutie a morții?", a întrebat dr. Mihail Pautov.

"Eu pun pariu că este relativ inofensiv, adică nu fac rău pe atât de mult pe cât cred oamenii. Radiații mortale...", a răspuns Alex Doppelganger, science storyteller.

"Aceste radiații electromegnetice sunt peste tot printre noi. Avem impresia că sunt nocive, dar haideți să vă arăt. Aici este lumina vizibilă și noi acum în acest platou suntem în pline radiații. Care mai sunt radiațiile care nu ne fac rău?" a intervenit medicul Mihail Pautov.

Alex Doppelganger: Este un pic ironic că noi ne temem de microunde având în vedere că noi stăm toată vara la ultraviolete

"Deci în primul rând trebuie să specificăm că în dreapta luminii vizibile sunt radiațiile ionizate, cele care ne fac rău, ca să spunem așa. Și dacă veți observa fix acolo se află lumina ultravioletă, alea la care mergem noi să ne bronzăm. Deci este un pic ironic că noi ne temem de microunde având în vedere că noi stăm toată vara la ultraviolete. (...) În partea stângă avem lumina infraroșie și vă va surprinde că de fapt absolut orice corp din univers emite un anumit grad de lumină infraroșie, deci chiar noi în momentul de față emitem lumină infraroșie, pe care noi oamenii o percepem ca pe căldură. 

Dincolo de lumina infraroșie, avem microundele și ideea este în felul următor: tot ce este mai la dreapta de lumina vizibilă are energie foarte mare. Tot ce este la stânga de lumina vizibilă are energia foarte scăzută, deci până să ajungem noi să ne temem de microunde trebuie să ne temem de lumina infraroșie, trebuie să ne temem de lumina vizibilă, de care suntem efectiv scăldați.", a explicat Alex Doppelganger.

"Cuptorul cu microunde se află aici, într-un spectru total inofensiv și asta o spune și OMS, CDC, Asociația Americană de Cancer și toate instituțiile mari ne spun clar: cuptorul cu microunde nu ne face rău.", a punctat Pautov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel