Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Cupa României: Bianca Benea și Adrian Dabija, campioni la spadă

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Federația Română de Scrimă
FOTO: Facebook @Federația Română de Scrimă
Bianca Benea și Adrian Dabija au câștigat Cupa României, la spadă.

Bianca Benea și Adrian Dabija au câștigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala ”Ana Pascu” din București.

La individual feminin, Benea (CSM Oradea) a învins-o în finală pe Emma Șonț (CSA Steaua București) cu 15-11. Podiumul a fost completat de Alexandra Predescu (CSA Steaua), învinsă de Benea în penultimul act cu 15-9, și de Adela Danciu (CSU Craiova), întrecută în cealaltă semifinală de Șonț cu 15-10, conform Agerpres.

În competiția masculină, Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) l-a învins în finală pe Mihail Oprea (CSU Craiova) cu 15-12. Pe locul al treilea s-au clasat Alexandru Nyisztor Csaki (CSU Craiova) și Andrei Timoce (CSU Târgu Mureș). În semifinale, Oprea l-a învins pe Nyisztor cu 15-8, iar Dabija s-a impus în fața lui Timoce cu cu 15-9.

Tot duminică au avut loc întrecerile și în probele pe echipe la floretă.

CSA Steaua 1 (Mălina Călugăreanu, Andreea Dincă, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu) s-a impus la feminin, după 45-29 în finala cu CS Rapid (Ioana Barbu, Emilia Corbu, Maria Teodorescu, Julia Walczyk Klimaszyk).

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat CSA Steaua 2 (Karina Liță, Mara Neagu Culea, Paula Radu, Teodora Șofran), care a dispus de CSU Poli Timișoara (Dumitrița Josan, Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal) cu 45-40, în finala mică.

La masculin a câștigat CS Rapid (Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Petar Files, Gabriel Pavel), care a dispus în finală de CSA Steaua (Rareș Berceanu, Alexandru Pîrva, Alexandru Sîrb) cu 45-42.

În finala mică, CSU Poli Timișoara 1 (Benjamin Bodo, Nikitas Gherman, Tom Gombos) a trecut de CSU Poli Timișoara 2 (Artiom Cecet, Mihnea Robănescu, Eugeniu Vadaniuc) cu 45-36.

Luni vor avea loc probele de spadă pe echipe, feminin și masculin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel