Cupa Mondială din Qatar intră în istorie ca fiind ediția cu cele mai multe goluri înscrise
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: FIFA
FOTO: FIFA
FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, a eliberat un comunicat în care a informat că ediția din Qatar a Cupei Mondiale a intrat în istorie ca fiind cea în care s-au marcat cele mai multe goluri.

172 de goluri au fost înscrise la competiţia din Qatar. Recordul era deținut până acum de edițiile din 1998 şi 2014 (171 de reușite).

Cel mai puternic gol de la Cupa Mondială din acest an i-a aparținut lui Kylian Mbappe - 123,34 km/h (golul al doilea din finala cu Argentina).

Patru jucători, portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi şi mexicanii Andres Guardado şi Guillermo Ochoa s-au alăturat clubului fotbaliştilor cu câte cinci participări la Cupa Mondială, care îi includea deja germanul Lothar Matthaeus, italianul Paolo Maldini, italianul Gianluigi Buffon şi mexicanul Antonio Carbajal.

Stephane Frappart a intrat în istorie ca prima femeie care a arbitrat la o Cupa Mondiala masculină.

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist care a marcat la cinci ediţii ale Cupei Mondiale, în timp ce Lionel Messi, care a sosit în Qatar cu 19 meciuri disputate la cele patru ediţii anterioare, a încheiat turneul cu un total de 26 de meciuri la Cupa Mondială, stabilind un nou record.

Messi este și jucătorul sud-american cu cele mai multe victorii la Cupa Mondială (16), depăşindu-l pe brazilianul Pele (12), la o singură lungime în spatele germanului Miroslav Klose (17).

Pentru prima dată în istorie, ţări de pe cinci continente diferite s-au calificat în faza eliminatorie, Marocul devenind prima naţiune africană sau arabă care a ajuns până în semifinale.

Qatarul s-a dovedit cea mai slabă echipă gazdă din istoria competiţiei, cu zero puncte, 1 gol marcat şi 7 încasate, fiind prima gazdă care nu a marcat şi a pierdut meciul de deschidere

Prezenţa la finală a dus totalul cumulat pentru această Cupă Mondială FIFA la peste 3,4 milioane de spectatori, cu o prezenţă medie de 96,3%, iar cei mai mulţi fani au venit din Arabia Saudită, India, SUA, Marea Britanie şi Mexic.

Vezi mai multe recorduri stabilite aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel