Cum vrea Titi Aur să-i constrângă pe tineri să nu mai facă accidente: Acum ne ascudem după deget! / video
Titi Aur a vorbit despre greșelile pe care le fac asiguratorii atunci când solicită prime de asigurare prea mari în cazul tinerilor șoferi.
Având în vedere că foarte mulți tineri fac accidente la scurt timp după ce obțin permisul de conducere, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a venit cu propuneri pentru a-i constrânge pe aceștia să fie mai atenție la volan și să se gândească de două ori înainte să calce pedala de accelerație ori să nu țină cont de semnele de circulație.
Astfel, în cadrul emisiunii DC Conducem, moderată de jurnalistul Florin Răvdan, Titi Aur a venit cu o soluție care ar putea fi adoptată de asiguratori astfel încât șoferii debutanți să poată beneficia de prezumția de nevinovăție și de prime mai mici de asigurare pentru vehiculele pe care le conduc.
„Asiguratorii, din punctul meu de vedere fac o mare greșeală. Dacă ești tânăr și ai luat permisul de conducere și ai o mașină normală, ajungi să plătești o primă de asigurare de 3.000 - 3.500 de lei pentru că ești tânăr și ești periculos.
În practică, tinerii - eu cunosc destul de multe cazuri - spun: Cum să dau atâția bani?! Cumpăr mașina pe numele tatălui / bunicului / unchiului etc, pentru a avea prima de asigurare de 1.200 de lei. 2.000 de lei pentru un tânăr la 18-19 ani înseamnă o sumă mare.
Atunci, în loc să fie în evidență acel tânăr, el circulă cu o mașină pe numele părinților sau al altcuiva, cu o primă de asigurare mică. Pericolul este la fel de mare, doar că este o păcăleală. Ne ascundem după deget“, a zis specialistul în conducere defensivă.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Cât de ușor poți să mori la volan. Titi Aur: Tot ne corectează Mircea Badea / video
Propunerea lui Titi Aur
„Eu aș veni cu un alt sistem și aș spune în felul următor: O primă de asigurare de 1.200 de lei pentru mașina condusă de un om în vârstă. Dacă ești tânăr, nu îți iau 1.200, ci îți iau 1.500. Anul următor îți iau mai puțin, iar apoi și mai puțin, dacă nu faci accident. Dar atenție, dacă ai venit cu cea mai mică despăgubire, vei avea 6.800 de anul următor.
L-aș constrânge prin sistemul de asigurări. I-aș lua bani mai puțini, pentru că poate este un element pozitiv, poate conduce în siguranță, poate se pregătește. De ce să-l duc în categoria de pericol doar pentru că e tânăr?
Acum, în loc să plecăm de la prezumția de nevinovăție, plecăm de la cea de vinovăție. Mi se pare ciudat. Eu aș face un sistem ca să-l tentez pe acel șofer să se pregătească, să evite accidentul etc. Sistemul nostru, în loc să te împingă spre a nu face diverse, îți lasă tot felul de portițe“, a mai explicat Titi Aur.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Titi Aur, aproape să-și piardă viața într-un accident. S-a izbit cu 183 km/h de un copac / video
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News