Cum va reuși Germania să se racordeze la toate proiectele de gazoduct din Europa
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp

De-a lungul timpului, Germania s-a implicat în diverse proiecte ce vizau dezvoltarea de gazoducte. În funcție de evoluția proiectelor, în 2018, Germania ar putea fi unul dintre cei mai mari jucători europeni de pe piața gazelor, deși nu dispune de resurse naturale în acest sens.

 Diversificarea rutelor de hidrocarburi reprezintă un punct de mare interes pentru UE, a susținut comisarul european pentru politică energetică, Günther Oettinger. UE va avea nevoie de toate posibilitățile de alimentare cu gaze, a adăugat Oettinger.

Trei proiecte de gazoduct vizate de Germania

1. Deși RWE, compania din Germania înscrisă în consorțiul gazoductului Nabucco, a anunțat anul trecut că părăsește proiectul de gazoduct, acțiunile sale nu au fost încă transferate. Reprezentanții proiectului susțin că OMV va prelua acțiunile RWE, iar varianta scurtă a Nabucco, respectiv Nabucco West, este un obiectiv la care nu se va renunța.

3. În replică la gazoductul Nabucco, Rusia a adus planul a două conducte ce urmează să asigure alimentarea Europei cu gaze de proveniență rusească. Atunci când Germania a anunțat că RWE se retrage din proiectul Nabucco, zarurile s-au aruncat în favoarea Nord Stream.

3. Potrivit lui Oettinger, Ucraina va livra gaze de șist Europei. De aceste livrări sunt interesate în mod deosebit Polonia și Germania. Comisarul european pentru politică energetică a declarat că "Germania nu ar trebui să renunțe la tehnologia de fracționare hidraulică în extragerea gazelor de șist, întrucât va pierde aptitudini importante".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel