Cum te îngrași sănătos. Mihaela Bilic: Este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cântar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum te îngrași sănătos. Mihaela Bilic: Este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cântar / Foto> Pixabay, de Tumisu
Cum te îngrași sănătos. Mihaela Bilic: Este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cântar / Foto> Pixabay, de Tumisu
Există și persoane care vor să se îngrașe. Mihaela Bilic a explicat cum poți pune kilograme, sănătos.

În timp ce majoritatea țin diete și se luptă să slăbească, există și persoane care vor să se îngrașe pentru care nu este ușor să adauge câteva kilograme. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat în cadrul emisiunii "Doctor de bine", de la Pro Tv, cum ne putem îngrășa sănătos.

"Chiar dacă pare greu de crezut, există persoane care vor să se îngrașe. Și dacă până acum credeați că este greu de slăbit, aflați că este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cântar. Cum te lupți cu un metabolism risipitor, care irosește caloriile fără să facă rezerve de grăsime? Cum determini pe cineva să fie mâncăcios, când îl vezi că preferă tot ce este dietetic? Cum reușești să crești aportul alimentar cuiva care spune că s-a săturat după 3 linguri de mâncare sau, și mai grav, că a uitat de foame?", a spus Mihaela Bilic.

Ce trebuie să mănânce cei care vor să se îngrașe

"Când vrem să ne îngrășăm avem nevoie de un aport mare de calorii, de combinații și asocieri ușor de transformat în depozite de grăsime. Nu ne îngrășăm din iaurt, ciorbă, salată și carne la grătar, ci din sosuri, tocături și prăjeli. Asocierea dintre făinoase, grăsime și zahăr este rețeta ideală pentru kilogramele în plus. Când vreți să vă îngrășați, includeți în meniu paste, pizza, sandvișuri, sarmale și ardei umpluți tocănițe și prăjituri.", spune nutriționistul Mihaela Bilic.

De ce unii nu se pot îngrășa

"Spre deosebire de supraponderali, care se gândesc permanent la mâncare și ciugulesc non-stop câte ceva, cei care sunt slabi uită cu adevărat să mănânce. La ei, senzația de foame este ușor de tolerat și de ignorat, au mereu lucruri importante și interesante de făcut, iar mâncarea trece pe ultimul plan. Pe cât de absurd ar părea, mecanismul este același: cine vrea să slăbească se gândește mereu la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea mult. Cine vrea să se îngrașe nu se gândește deloc la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea puțin.

Supraponderalii au o relație afectivă cu mâncarea, o iubesc și nu se pot detașa de ea, în timp ce subponderalii nu sunt atrași de mâncare…deci vor evita contactul cu ea! Credeați că este vorba de nutriție? Ei bine, totul ține de psihologie și de emoții. Vreți să vă îngrășați? Atunci învățați să iubiți mâncarea.", a explicat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel