România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Cătălina Burghelea | Publicat pe: 04 apr, 18:04
Cum sunt tratați bolnavii de COVID-19 în Suedia. Un medic român rupe tăcerea: Fără combinezoane sau măști!
Un medic român, stabilit în Suedia, a făcut o dezvăluire surprinzătoare despre cum sunt tratați acolo bolnavii de coronavirus.

"Modul de prevenție este un pic mai scăzut decât cel în România. De exemplu, cadrele medicale, până la un anumit nivel, nu folosesc nici combinezoane, nici halate, lucrează în cazace cu mânecă scurtă, dar au foarte mare grijă de igiena mâinilor și asta este foarte important. Câteodată, nu poartă nici măști", a declarat Laura Ghibu pentru Realitatea Plus. 

Suedia nu a impus măsuri prea dure în lupta cu epidemia de coronavirus. Nu a închis nici școlile, nici magazinele, doar a făcut niște recomandări de izolare socială pentru cei vulnerabili.

"În momentul de față, autoritățile nu consideră necesare măsurile de izolare, dar asta este datorat sistemului suedez, societății suedeze, care este foarte individualistă. Această rețetă nu se poate aplica în alte țări. În Suedia, lumea locuiește destul de segregată, familiile nu se întâlnesc, nu există o socializare între diferite fașe de vârstă, de aceea este foarte ușor să izolezi fașele de vârstă care sunt mai expuse complicațiilor",a spus tot medicul Laura Ghibu pentru Digi24.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro