Cum sunt salvați bolnavii de COVID-19 în spitale. Situație CRITICĂ. Medic, în direct: Eu, ca persoană, aleg un tânăr
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
În trecut, ne uitam înmărmuriți la Italia, de unde veneau știri că medicii aleg între tineri și bătrâni infectați cu COVID-19 pe cine să salveze. De 2-3 săptămâni, acest scenariu crunt a devenit realitate în spitalele din România. 

”În momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire, pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat” a spus Violeta Tănase, medic primar UPU Ploiești, la Digi24.

Întrebată dacă prin ”cel care pare cel mai indicat” vrea să spună pe cel cu cele mai multe șanse, răspunsul a fost ”Da”. ”De două trei săptămâni suntem în această situație critică” a explicat medicul. 

”Între un tânăr și o persoană în vârstă, veți alege tânărul pentru un pat de ATI?” a fost întrebată Violeta Tănase. ”Dacă mă întrebați pe mine, ca persoană, da. Eu, ca medic, da” a venit răspunsul, care, oricare ar fi fost, ar fi fost cruda realitate. Se alege cui să-i fie dată o șansă în plus să trăiască. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel